Het wapenschild van de Gemeente Buggenhout
Klik hier indien u snel en effectief iets wil zoeken op deze website
Ga terug naar de homepagina
Mobiliteit
Verkiezingen
Wambrechies

Activiteiten in Buggenhout

DETAIL VAN DE ACTIVITEIT

Buggenhout gaat vreemd, boekvoorstelling en tentoonstelling

We vroegen een aantal nieuwe Buggenhoutenaars hoe ze het leven hier zien en tekenden hun verhaal op. Welke verschillen zijn er tussen hun land van herkomst en hier? Welke gelijkenissen zijn er? Hoe lukt het om zich aan te passen binnen onze samenleving en welke rol speelt bijvoorbeeld de bib daarin? Nieuwe inwoners uit Afghanistan, Algerije, Bulgarije, Congo, Cuba, Eritrea, Guinee, Kosovo, LibiŽ, Marokko, Mexico, Pakistan, Rusland en SomaliŽ werkten met hun verhaal mee aan het boek Buggenhout gaat vreemd.

Samen met hun verhalen krijgen we meteen ook een interessant beeld van het leven in deze landen. Dit boek van De Taalkom wordt feestelijk voorgesteld met taart en muziek. De verhalen zijn de basis van een gelijknamige tentoonstelling.

Die opent op zaterdag 25 november om 14 uur in BiB ACC. Om 14.30 uur stelt VRT sportanker Aster Nzeyimana het nieuwe boek officieel voor aan pers en publiek in de bib. Tegelijkertijd loopt er ook een markt met kraampjes in de Nieuwstraat van 14 tot 18 uur. Ook muziek en zang komen aan bod tijdens dit feestelijk evenement.

Het project ĎBuggenhout gaat vreemdí is een samenwerking tussen de bib en de sociale dienst van het OCMW van Buggenhout. Met de steun van Oost-Vlaanderen en Erfgoedcel Land van Dendermonde

 

Nieuwstraat is afgesloten voor het verkeer.


Begin?

25-11-2017

Einde?

25-11-2017


Waar?

van 14 tot 18 uur BIB ACC door sociale dienst OCMW en bib

 
 

Klik hier om terug te gaan naar het activiteitenoverzicht