Het wapenschild van de Gemeente Buggenhout
Klik hier indien u snel en effectief iets wil zoeken op deze website
Ga terug naar de homepagina
Mobiliteit
Verkiezingen
Wambrechies

cultuurzakboekje

 

welkom bij onze dienstverlening

Samen met de drie samenwerkingsverbanden Cultuurdijk, Leesdijk en Erfgoedcel werd er volop nagedacht over hoe we de cultuurervaring van onze schoolgaande jeugd nog interessanter konden maken. Het resultaat werd ons “cultuurzakboekje”.
 
Deze map, met illustraties van Tom Schoonooghe, bestaat uit 10 invulbladen en 3 schutbladen (één per graad). De cultuurzakboekjes werden uitgedeeld aan de eerste graad van het basisonderwijs met het doel dat zij deze meenemen doorheen hun hele lagere schoolcarrière. Zo krijgen zij op het einde van de basisschool een mooie herinnering mee van 6 jaren cultuur en kunnen zij nostalgisch terugkijken op een fijne tijd.
 
Concreet gaat het zo in zijn werk: leerlingen worden verwacht bij elke cultuuractiviteit die zij bijwonen (cinemabezoek, theatervoorstelling, stoet, bibbezoek, …) een aantal vraagjes in te vullen. Bovendien hebben zij ook de ruimte om een mooie tekening te maken over de activiteit. De mapjes zijn dus een ideaal vertrekpunt om nadien mee aan de slag te gaan.
 
Zijn 10 invulblaadjes niet genoeg? Geen nood! Er kunnen hier steeds nieuwe gedownload worden. 

Wij hopen dat onze cultuurzakboekjes een vaste plek krijgen in de klas!
Veel plezier ermee!
 
De Cultuurdijk, Leesdijk en Erfgoedcel

Invulblaadje
klik hier om terug te gaan naar Cultuurdienst (Afdeling Vrijetijd)