Het wapenschild van de Gemeente Buggenhout
Klik hier indien u snel en effectief iets wil zoeken op deze website
Ga terug naar de homepagina
Mobiliteit
Verkiezingen
Wambrechies

septische put

welkom bij onze dienstverlening

ruimingsattest aangeboden bij afhaling septisch materiaal
De NV Aquafin exploiteert de openbare waterzuiveringsinstallaties in Vlaanderen in opdracht van het Vlaams gewest. Aquafin heeft afspraken gemaakt met de ruimingsfirma's om de herkomst en de ecologische behandeling van septisch materiaal te garanderen. Voortaan zal een ruimingsattest ter ondertekening aangeboden worden waarbij de gebruiker of eigenaar van een septische put :
- enerzijds verklaart dat het geruimde materiaal uitsluitend afkomstig is van een septische put voor huishoudelijk afvalwater, toiletten en andere sanitaire voorzieningen
- anderzijds de waarborg krijgt dat het septisch materiaal op een reglementaire wijze op een RWZI (rioolwaterzuiveringsinstallatie) wordt verwerkt.
De aandacht van de burger wordt gevestigd op het belang van een goed beheer van een septische put. Er mogen geen verfresten, chemicaliŽn, vet en andere schadelijke producten (zoals ruimingsslib van garages, of onbehandeld afvalwater van industriŽle of agrarische oorsprong) in terechtkomen.
In Buggenhout zijn de ontruimingsdiensten Ronny Heyvaert, Beukenstraat 74 Tel. 052-33 44 80 en Bart Moens, Mandekensstraat 69B Tel. 052-33 37 99 bevoegd (zonder reclamedoeleinden).
www.aquafin.be†Tel. 03 450 30 20

klik hier om terug te gaan naar Omgeving