Het wapenschild van de Gemeente Buggenhout
Klik hier indien u snel en effectief iets wil zoeken op deze website
Ga terug naar de homepagina
Mobiliteit
Verkiezingen
Wambrechies

Sociaal huisvestingbeleid

welkom bij onze dienstverlening

Overwegende dat een SVK‑premie kan worden toegekend aan eigenaars die hun huis ter beschikking stellen van het Sociaal Verhuur Kantoor (SVK);

§ 1. Een SVK-premie van 350,00 euro wordt toegekend aan eigenaars die hun huis ter beschikking stellen van het Sociaal Verhuur Kantoor (SVK).

§ 2. De SVK-premie wordt toegekend op de volgende voorwaarden:
·       er dient een verhuurcontract afgesloten te worden met het SVK voor minimum 9 jaar;
·       indien het contract vervroegd opgezegd wordt dient de premie te worden terugbetaald.
 

Meer informatie hierover kan u hier terugvinden.


Overwegende dat de verbeterings- en aanpassingspremie (VAP) van de Vlaamse gemeenschap interessanter is en meer mogelijkheden biedt dan de gemeentelijke premie;
 
Overwegende dat de afschaffing van de premie klein comfort kan gecompenseerd worden door het toekennen van een aanvullende gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie;

1. Een aanvullende gemeentelijke verbeterings- en aanpassingspremie wordt toegekend als een aanvulling op de verbeterings- en aanpassingspremie gegeven door de Vlaamse Gemeenschap.

2. De gemeentelijke VAP bedraagt 25% van de premie van de Vlaamse Gemeenschap met een maximum van 500,00 euro.

3. Deze premie wordt toegekend aan personen die genieten van de Vlaamse VAP, dit op basis van een lijst die door de Vlaamse Gemeenschap wordt bezorgd. De premie kan aangevraagd worden door de bewoner of verhuurder van een woning.

4. De bewoner is de particulier die de door hem verbeterde woning op de aanvraagdatum bewoont op grond van een zakelijk recht, of op grond van een huurovereenkomst met betrekking tot een hoofdverblijfplaats waarvan de duur meer dan 3 jaar bedraagt.

5. De verhuurder is de natuurlijke persoon die eigenaar‑verhuurder is van de woning waarvoor de aanvraag wordt ingediend, en die een huurovereenkomst heeft afgesloten met een sociaal verhuurkantoor voor de duur van minstens negen jaar.

Meer informatie over de Vlaamse verbeteringspremie kan u hier terugvinden.


klik hier om terug te gaan naar Omgeving