Het wapenschild van de Gemeente Buggenhout
Klik hier indien u snel en effectief iets wil zoeken op deze website
Ga terug naar de homepagina
Mobiliteit
Verkiezingen
Wambrechies

JBP-verantwoordingsnota

jeugddienst@buggenhout.be

welkom bij onze dienstverlening

Verantwoordingsnota

Sedert 2006 behoren het jaarplan en werkingsverslag tot het verleden. Voortaan is er een verantwoordingsnota voor de opvolging van je jeugdbeleidsplan (JBP). Op deze pagina vind je alles wat je erover moet weten.

Waarom een verantwoordingsnota?

In ruil voor de opmaak van een jeugdbeleidsplan ontvangt elke gemeenten middelen van de Vlaamse overheid (zogenaamd 'trekkingsrecht'). Eens het plan is opgemaakt, moet het natuurlijk worden uitgevoerd. In de gemeenten verloopt die uitvoering jaarlijks, op het ritme van de financiŽle planning (begroting). Op dat vlak is er niets nieuws onder de zon. De verantwoordingsnota dient in essentie voor twee zaken:

  • aantonen dat je het jeugdbeleidsplan wel degelijk uitvoert: je zal dus moeten aantonen dat je concrete acties hebt ondernomen binnen de voorziene doelstellingen in het JBP.

  • aantonen dat je voldoende subsidiabele uitgaven hebt gerealiseerd: de middelen die je ontvangt voor de uitvoering van je JBP mag je immers enkel inzetten voor ondersteuning van jeugdwerk.

Een verantwoordingsnota is dus in de eerste plaats een verantwoording bij de uitvoering van het jeugdbeleid in het voorbije jaar. Merk op dat er geen jaarplannen meer gevraagd worden. De voorafgaande planning (vertaling van je JBP in de jaarlijkse begroting en in een werkplanning) moet je dus op een andere manier zien te organiseren. Dat kan via een (vorm van) jaarplan, maar het hoeft niet langer.


klik hier om terug te gaan naar Jeugddienst (Afdeling Vrijetijd)