Het wapenschild van de Gemeente Buggenhout
Klik hier indien u snel en effectief iets wil zoeken op deze website
Ga terug naar de homepagina
Mobiliteit
Verkiezingen
Wambrechies

veiligheidstips

Tel. 101 of 052 33 95 32

politie@pz5437.be

 

 

welkom bij onze dienstverlening

u vertrekt op reis
Vraag iemand om op uw woning te letten, de brievenbus ledigt, rolluiken op- en neerhaalt, gordijnen open en dicht trekt, het gras maait en de bloemen en planten onderhoudt, de groene/zwarte container buiten plaatst op de ophalingsdag.
Indien bepaalde goederen thuis worden besteld: door de postbode, de melkboer …, verwittig hen dan persoonlijk van uw afwezigheid.
Wijzig het bericht op uw antwoordapparaat niet met de melding: “wij zijn met vakantie van…tot…” maar spreek gewoon een afwezigheidsbericht in zonder data en laat het toestel tijdig controleren.
Laat geen geld, cheques, juwelen of andere waarden thuis achter.  Geef ze in bewaring bij de bank (in een kluis), bij familie of vrienden.
Etaleer geen waardevolle goederen voor het raam en indien ze niet aan het zicht kunnen onttrokken worden, merk en registreer ze.
Sluit alle buitendeuren en ramen (waaronder ook het toilet- of badkamerraampje). Verwijder alle vliegenramen en zorg dat het kelderrooster stevig vast zit.
Vergeet niet de berghokken af te sluiten nadat het tuingerief werd opgeborgen.  Een beetje speelgoed in de tuin achterlaten geeft wel de indruk dat het huis bewoond is evenals op geregelde tijdstippen d.m.v. een tijdsklok een licht te laten branden.
Hang geen adreskaartje aan uw sleutelbos. Bij verlies of diefstal kan men niet nagaan waar u woont en dan ook geen inbraak plegen.
Op reis
Het laden van de bagage in de wagen doet u het best zoveel mogelijk uit het zicht van iedereen.
Laat geen waardevolle goederen zoals camera’s, waardepapieren e.d. zichtbaar achter in het voertuig.
Laat de wagen nooit onbeheerd achter, vergeet niet alles volledig af te sluiten (ook schuifdak en ramen).
Neem steeds de sleutels uit het contact van het voertuig ook al staat u in een file te wachten of wenst u gewoon maar uw benen te stekken.
Informeer u goed wat beveiliging en verzekering betreft voor uw wagen, caravan, aanhangwagen evenals voor uw boot of fiets.
Neem het strikt noodzakelijke bedrag mee.
Verdeel het vakantiegeld op de heenweg zoveel mogelijk over verscheidene plaatsen en personen.  Berg betaalpas afzonderlijk op.
Gaat u naar het strand neem dan enkel het hoogstnoodzakelijke mee, hieronder verstaan we een beetje geld en uw identiteitskaart.  De rest bewaart u best in de hotelkluis, de bank van uw vakantiebestemming of geeft u af aan de hotelbalie.
Bent u een wandelaar of slentert u graag door de winkelstraten, bewaar dan uw geldbeugel zo dicht mogelijk bij u en dit liefst niet in de achterzak.  De handtas wordt het best aan de zijde van de woningen gedragen met de sluiting aan de lichaamszijde.
Indien u met het vliegtuig reist, neem dan liever twee kleine reistassen mee dan één grote.
Bent u toch het slachtoffer van diefstal
Doe van een misdrijf steeds aangifte bij de lokale politiedienst.  Gebeurt dit in het buitenland dan hernieuwt u de aangifte bij uw terugkeer.


 klik hier om terug te gaan naar Politiezone