Het wapenschild van de Gemeente Buggenhout
Klik hier indien u snel en effectief iets wil zoeken op deze website
Ga terug naar de homepagina
Mobiliteit
Verkiezingen
Wambrechies

Retributie markten

Er wordt voor een periode met ingang van 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2019 een gemeentelijke retributie gevestigd op het bezetten van standplaatsen op de openbare markt en op het uitvoeren van ambulante activiteiten op het openbaar domein buiten de openbare markten op plaatsen die niet vooraf zijn bepaald. welkom bij onze dienstverlening

Retributie op het bezetten van standplaatsen op de openbare markt, op de jaarmarkten en op het uitvoeren van ambulante activiteiten op het openbaar domein buiten de openbare markten.

De retributie op het bezetten van standplaatsen op de openbare wekelijkse markt bedraagt ongewijzigd 10,50 euro per strekkende meter en per kwartaal voor een vaste plaats en 1 euro per strekkende meter voor een losse standplaats.

De retributie op het bezetten van standplaatsen op de jaarmarkten bedraagt ongewijzigd 1,50 euro per strekkende meter.

Het plaatsrecht bedraagt 20 euro per week dat het openbaar domein wordt voorbehouden voor de inneming. Ook ambulante activiteiten die maar één dag per week uitgeoefend worden, dienen voor een volledige week te betalen.

Indien het openbaar domein een jaar wordt ingenomen, bedraagt het plaatsrecht 750 euro voor het hele jaar.[1][1] Gewijzigd door de gemeenteraad in zitting van 22 mei 2014


Ook ambulante activiteiten die maar één dag per week uitgeoefend worden, dienen voor een volledige week te betalen. Het plaatsrecht voor standplaatsen ingenomen tijdens evenementen georganiseerd door of met medewerking van het gemeentebestuur bedraagt 50 euro per dag.
 


gecoördineerd besluit 130829 en 140522
klik hier om terug te gaan naar Financiën