Het wapenschild van de Gemeente Buggenhout
Klik hier indien u snel en effectief iets wil zoeken op deze website
Ga terug naar de homepagina
Mobiliteit
Verkiezingen
Wambrechies

Uw gemeente Actueel

NIEUWSDETAIL

Gooi gevallen blaren in de bladkorven

In een aantal straten in onze gemeente staan bomen die het straatbeeld opfleuren. Die bomen zorgen in de herfstperiode soms voor enig ongemak bij het vallen van de bladeren. Naar jaarlijkse gewoonte plaatst gemeente Buggenhout begin oktober in een aantal straten bladkorven (een inzamelkorf in staaldraad).
Tot december kunnen bewoners gebruik maken van de bladkorven voor het deponeren van afgevallen bladeren van openbare bomen, in plaats van deze bladeren zelf te composteren of in de GFT-bak te deponeren.

Enkele voorwaarden:
- De bladkorven mogen door aanpalende bewoners enkel gebruikt worden voor het inzamelen van afgevallen bladeren van openbare bomen. De bladkorven mogen niet gebruikt worden voor het deponeren van bladeren afkomstig van privť-tuinen! De bladkorven worden verwijderd indien er misbruik wordt vastgesteld.
- De gemeentelijke groendienst zorgt ervoor dat de bladkorven geregeld worden geledigd.
- Er zullen bladkorven op strategische plaatsen gezet worden. Na het bladvalseizoen zal een grondige evaluatie plaats vinden waarna eventueel zal bijgestuurd worden voor de volgende seizoenen. In tussentijd kunnen geen aanpassingen doorgevoerd worden.

Tegelijkertijd zal onze straatveegmachine extra langskomen in boomrijke omgevingen. Heeft u vragen of opmerkingen dan kan u altijd terecht bij Linda Pelemans via 052 33 95 28 of linda.pelemans@buggenhout.be


 
 

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.