Het wapenschild van de Gemeente Buggenhout
Klik hier indien u snel en effectief iets wil zoeken op deze website
Ga terug naar de homepagina
Mobiliteit
Verkiezingen
Wambrechies

Uw gemeente Actueel

NIEUWSDETAIL

Week van de handhaving 18.09-24.09

Zwerfvuil en sluikstorten kost de lokale en andere overheden handenvol geld dat beter nuttig kan besteed worden. Ook de milieu-impact is niet gering. Al het materiaal dat in zwerfvuil en sluikstorten terechtkomt is bovendien verloren voor recyclage. Tenslotte storen burgers zich er heel erg aan. Lokale overheden krijgen hier veel klachten over, het frustreert diegenen die het goed doen en het draagt bij aan het onveiligheidsgevoel.

Vanaf 18 september tot en met 24 september gaat de week van de handhaving van start. We willen dat burgers ervaren dat op het openbaar domein niet zomaar afval kan achtergelaten worden, door eigenaarschap, aanspreken op foutief gedrag, zichtbaar opruimen .... Hierdoor willen we de slagkracht van de gemeenschappelijke inspanningen maximaliseren tijdens die week van de handhaving.

De lokale politie zal extra controles uitvoeren. Onze milieudienst zal op donderdag 21 september terug te vinden zijn met een infostand op de wekelijkse markt. Kom dus zeker eens langs!

 
 

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.