Het wapenschild van de Gemeente Buggenhout
Klik hier indien u snel en effectief iets wil zoeken op deze website
Ga terug naar de homepagina
Mobiliteit
Verkiezingen
Wambrechies

Uw gemeente Actueel

NIEUWSDETAIL

De Omgevingsvergunning vanaf 1.1.18

Vanaf 1 januari 2018 start de omgevingsvergunning definitief. Vanaf dan zal er één geïntegreerde omgevingsvergunning dienen aangevraagd te worden voor zowel stedenbouwkundige handelingen als voor de exploitatie van inrichtingen (milieuvergunningen). In de meeste gevallen zal deze aanvraag verplicht digitaal dienen te gebeuren (aanvraag met architect, verkavelingen, klasse 2- inrichtingen,...). Burgers zullen aangemoedigd worden hetzelfde te doen. Voor zeer eenvoudige dossiers is dit echter geen verplichting. Wel dienen ook de analoge dossiers te voldoen aan de bepalingen van het normenboek. Deze bepalingen zijn terug te vinden op www.omgevingsloket.be.
De digitale omgevingsvergunningsaanvragen worden online ingediend via de site www.omgevingsloket.be.

Op deze centrale plek worden de aanvragen beheerd en kunnen de verschillende overheden deze raadplegen. Bouwheren en/of architecten moeten de verschillende plannen en documenten dus niet langer in meer exemplaren bij verschillende diensten afleveren. Omdat het een uitwisselingsplatform is, zullen de verschillende actoren ook online de status van het vergunningsproces kunnen beheren en/of volgen. Wij raden aanvragers van gemengde projecten (zowel milieu als stedenbouw) aan om een vooroverleg aan te vragen.

Meer informatie kan u vinden op de site www.omgevingsloket.be of bekomen bij de omgevingsambtenaren Ingrid Olbrechts (milieu: 052 33 95 25) en Lies Cochez (stedenbouw: 052 33 95 23).
 
OPGELET! Intern dient organisatorisch heel wat gewijzigd te worden (bv. installatie en opleiding nieuwe software). Hierdoor zal de dienst Omgeving uitzonderlijk gesloten zijn van 8 tot en met 12 januari 2018 om een toekomstige goede dienstverlening te blijven garanderen. Ook de technische dienst is in die week gesloten.


 
 

Klik hier om terug te gaan naar het nieuwsoverzicht.