10.000 euro extra steun voor sociale en duurzame projecten

Mensen en middelen samenbrengen. Daar kan iets moois uitkomen. Daarom steunt DDS de werking van Streekfonds Oost-Vlaanderen.

De organisatie lanceert een oproep naar sociale en duurzame projecten. Die kunnen 5.000 euro steun krijgen bovenop het resultaat van een geldinzamelactie. Onder de noemer #Een hart voor Scheldevallei doet Streekfonds Oost-Vlaanderen opnieuw een oproep naar sociale, duurzame en groene projecten. En dat is bijzonder. Want voor elke euro, tot 5.000 euro, die een project in het laatje krijgt, legt Streekfonds Oost-Vlaanderen een euro
bij. Op die manier was er het voorbije jaar in onze regio tot 10.000 euro financiële steun voor de herbestemming van een kerkgebouw in Lebbeke, het aanleren van technische vaardigheden aan jongeren in Zele, een buurtpark in de schoolomgeving van Hamme en trainingen in Wetteren voor honden om mensen met een beperking te begeleiden.

Een jury beslist welke projecten in aanmerking komen voor een crowdfundingactie en dan is het aan de initiatiefnemers om actie te ondernemen en geld in te zamelen. Streekfonds Oost-Vlaanderen voorziet tijdens het traject de nodige begeleiding. Wie meer over deze aanpak wil weten, kan één van de infosessies bijwonen:

  • Maandag 19 september 2022 van 19 tot 21u, online
  • Dinsdag 11 oktober 2022 van 19 tot 21u, regio Gent (exacte locatie volgt later)

Wie een tof idee heeft om het maatschappelijk engagement in onze regio te versterken, kan zich met zijn/haar project tot 8 november 2022 kandidaat stellen voor de nieuwe projectoproep. Meer info kan u terugvinden op deze website

Gepubliceerd op maandag 5 september 2022 9 u.