Cello

De cello is het strijkinstrument dat het dichtst bij de menselijke stem ligt, dankzij zijn warme, mooie klank. Het instrument wordt bespeeld met een strijkstok en soms getokkeld. De cellist zit op een stoel in een aangename, natuurlijke houding, waarbij de pin op de grond steunt. De cello heeft vier snaren en twee f-gaten. De snaren zijn als volgt gestemd: A, D, G, C.

Hoeveel kost een cello?

Een cello als studie-instrument kan u kopen voor ongeveer 600 euro.

Kan ik een cello huren?

De academie heeft een aantal cello's beschikbaar voor verhuur. U kan, zolang de voorraad strekt, een cello huren in de academie (zie academiereglement voor de huurvoorwaarden). Vanaf de middelbare graad zorgt de leerling meestal zelf voor een eigen instrument, tenzij u (nog) niet groot genoeg bent om een 4/4 cello te bespelen. Er zijn ook gespecialiseerde handelaars die cello's verhuren.

Ben ik geschikt om cello te leren?

Iedereen met een normale fysiek kan cello leren bespelen.

Waar kan ik (later) met een cello terecht?

De muziek en stijlen die u op cello kunt spelen, zijn uitgebreid. In de eerste plaats bestaat er heel veel mooie klassieke muziek voor cello. Maar ook muziek uit andere stijlen als pop, wereldmuziek en jazz zijn mogelijk.

In de academie kan u terecht in het samenspel en instrumentaal ensemble voor strijkers. Kamermuziek met andere instrumenten is ook mogelijk. Buiten de academie kan meespelen in een klassiek orkest, kamermuziek groepen, strijkkwartet ...

Meer info

Wikipedia

Leerkracht

Suzanne Vermeyen

Raadpleeg het lessenrooster

 

Deel deze pagina

woensdag 5 september 2018