Inschrijven

Online inschrijven mogelijk

Inschrijven in de academie gebeurt per schooljaar. Een schooljaar loopt gelijk met het gewone voltijds onderwijs en start op 1 september en loopt tot 30 juni. Om het nieuwe schooljaar vlot te kunnen starten, vragen we om in te schrijven op het einde van het vorige schooljaar.

Vanaf zaterdag 20 juni om 9u. kunnen bestaande leerlingen online herinschrijven via een nieuw systeem dat toelaat om de inschrijving onmiddellijk te registreren en te betalen.

Vanaf zaterdag 27 juni om 9u. kunnen ook nieuwe leerlingen online inschrijven.

Hiervoor surft u naar https://mijnacademie.be/academiebuggenhout

Er wordt eenmalig gevraagd om te registreren - een account aan te maken - waarna u kan inschrijven. Op het einde van de procedure kan u onmiddellijk online betalen via een veilig online betaalsysteem.

Indien het inschrijven toch niet zou lukken of u heeft een specifieke vraag, dan kan u ons steeds mailen met uw vraag (academie@buggenhout.be) of telefonisch contacteren op 052 33 95 71. We zijn in juni bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 16u-21u, op woensdag van 13u-21u en op zaterdag van 9u-14u.

Veel succes met uw online inschrijving!

Uurroosters

Het lessenrooster kan u hier vinden.

Inschrijvingsgeld 2020-2021

Het inschrijvingstarief wordt bepaald door het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en bedraagt voor het komende schooljaar:

  • 68 euro voor jongeren (-18j)
  • 44 euro reductietarief voor jongeren (-18j) (als meer leden van eenzelfde gezin zich inschrijven of als de jongeren ten laste zijn van een volwassene uit de categorieën volwassenen die voor het verminderd tarief in aanmerking zouden komen (zie hieronder) of voor de inschrijving in een tweede of derde domein)
  • 318 euro voor volwassenen (+25j)
  • 134 euro reductietarief voor volwassenen (+25j) (werklozen, personen met een handicap, personen met een bestaansminimum, politieke vluchtelingen, en personen ten laste van deze categorieën). Ook jongeren met de leeftijd van 18j tot en met 24 jaar genieten dit reductietarief.

Om allerlei onkosten te dekken (bijdrage voor SEMU, schoolagenda, kopieën, didactisch materiaal, infrastructuur, pedagogisch-didactische uitstappen, projecten, e.a.) wordt bovenop het inschrijvingsgeld een bijdrage van 10 euro (15 euro voor niet-inwoners van Buggenhout) gevraagd.

Deel deze pagina

maandag 22 juni 2020