Inschrijven

Online inschrijven mogelijk

Inschrijven in de academie gebeurt per schooljaar. Een schooljaar loopt gelijk met het gewone voltijds onderwijs en start op 1 september en loopt tot 30 juni. Om het nieuwe schooljaar vlot te kunnen starten, vragen we om in te schrijven op het einde van het vorige schooljaar.

Vanaf vrijdag 23 april 2021 om 9u kunnen bestaande leerlingen online herinschrijven.

Vanaf zondag 25 april 2021 om 9u kunnen ook nieuwe leerlingen online inschrijven.

Hiervoor surft u naar https://mijnacademie.be/academiebuggenhout

Indien u dit schooljaar reeds online inschreef, dan logt u in met uw bestaand account. In het andere geval maakt u een nieuw account aan. Op het einde van de procedure kan u onmiddellijk online betalen via een veilig online betaalsysteem.

Indien het inschrijven toch niet zou lukken of u heeft een specifieke vraag, dan kan u ons steeds mailen met uw vraag (academie@buggenhout.be) of telefonisch contacteren op 052 33 95 71. 

Veel succes met uw online inschrijving!

Uurroosters

Het lessenrooster kan u hier vinden.

Inschrijvingsgeld 2021-2022

Het inschrijvingstarief wordt bepaald door het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en bedraagt voor het komende schooljaar:

  • 69 euro voor jongeren (-18j)
  • 45 euro reductietarief voor jongeren (-18j) (als meer leden van eenzelfde gezin zich inschrijven of als de jongeren ten laste zijn van een volwassene uit de categorieën volwassenen die voor het verminderd tarief in aanmerking zouden komen (zie hieronder) of voor de inschrijving in een tweede of derde domein)
  • 320 euro voor volwassenen (+25j)
  • 135 euro reductietarief voor volwassenen (+25j) (werklozen, personen met een handicap, personen met een bestaansminimum, politieke vluchtelingen, en personen ten laste van deze categorieën). Ook jongeren met de leeftijd van 18j tot en met 24 jaar genieten dit reductietarief.

Om allerlei onkosten te dekken (bijdrage voor SEMU, schoolagenda, kopieën, didactisch materiaal, infrastructuur, pedagogisch-didactische uitstappen, projecten, e.a.) wordt bovenop het inschrijvingsgeld een bijdrage van 10 euro (15 euro voor niet-inwoners van Buggenhout) gevraagd.

Deel deze pagina

woensdag 21 april 2021