Kristien Van Riet

Leerkracht gitaar, groepsmusiceren

Kristien zette haar eerste muzikale stappen in de Buggenhoutse academie. Dirk De Hertog leerde haar de beginselen van het vak. Gebeten door de gitaarmicrobe, besloot ze om op 14-jarige leeftijd naar de kunsthumaniora in Antwerpen te gaan waar ze gitaarles kreeg van Raphaëlla Smits en David De Groodt. Daarna volgde ze Raphaëlla Smits naar het Lemmensinstituut in Leuven. Ze behaalde er de Laureaatsdiploma‘s gitaar en kamermuziek. Via de ’International Guitar Happening Academix‘ in Corsendock en Alden Biezen, kon ze tijdens haar studies masterclasses volgen bij José Tomas, David Russell, Jorge Cardoso, Oscar Ghiglia en Gerald Garcia.

Pas afgestudeerd, ging ze direct aan de slag als leerkracht gitaar in de academies van Willebroek, Boom, Dendermonde en Buggenhout.

Tijdens haar vrije tijd leerde ze ook basgitaar spelen. Een ontspannende afwisseling met de klassieke gitaar. Ze was jarenlang de vaste bassiste bij The Real Music Band en speelde regelmatig in begeleidingsgroepjes. Ook het Buggenhoutse koor Cantico kon en kan nog steeds op haar stem en basbegeleidingen rekenen. 

Domein muziek

Vakken:

Contact: e-mail

Deel deze pagina

woensdag 29 april 2020