Nele Goossens

Leerkracht saxofoon

Nele Goossens (Zele, °26-12-1991) begon in 2002 op 10-jarige leeftijd aan haar muzikale opleiding in de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Lokeren. Zij studeerde in 2009 af voor saxofoon bij Katrijn Aper en in 2012 voor piano bij Ilze De Maeyer.
In 2009 nam ze deel aan de wedstrijd "MarniX-FactoR " te Lokeren en in 2007 en 2013 nam ze deel aan de wedstrijd "Concour Pour Jeunes Saxophonistes" te Dinant waar ze telkens mooie resultaten behaalde.

In 2015 studeerde ze af aan de School of arts in Gent waar ze de de masteropleiding "Uitvoerende muziek, Klassieke muziek, Saxofoon" volgde bij Raf Minten, Koen Maas en Rik Vaneyghen.

Ze volgde les bij Mario Marzi (Milaan) via een uitwisseling van Erasmus in 2014. Masterclasses volgde ze bij Eric Honour (USA), Joseph Wytko (USA), Jean-Paul Gauvin (FR), Jean.

Daarnaast is ze vast lid van het vrouwenkoor Makeblijde en de Koninklijke Harmonie Ste-Cecilia Zele. Ze was enkele jaren de dirigente van het instaporkest en de jeugdharmonie Ste- Cecilia Zele.

Momenteel is ze verbonden aan de Gemeentelijke academie voor muziek, woord, dans en beeld Lebbeke als leerkracht muziekatelier/groepsmusiceren en aan De Academie Buggenhout waar ze de saxofoonklas voor haar rekening neemt.

Domein muziek

Vakken:

Contact: e-mail

Deel deze pagina

woensdag 17 november 2021