Piano

De piano hoeven we nauwelijks voor te stellen want iedereen kent dit populaire instrument. De naam "piano" komt van "pianoforte", een instrument uit de tijd van Mozart dat zowel piano (zacht) als forte (sterk) kon spelen. Op de voorgangers van de pianoforte, bijvoorbeeld het clavecimbel, was het moeilijker om sterk en zacht te spelen. Bij de piano ontstaat de klank door het indrukken van een toets waardoor een hamertje, bedekt met vilt, tegen de snaren wordt geslagen.

Hoeveel kost een piano?

Een buffetpiano kan u kopen vanaf ongeveer 2.500 tot 10.000 euro, een vleugelpiano vanaf 10.000 tot 100.000 euro. Tweedehandspiano's kan u gemakkelijk vinden.

Kan ik een piano huren?

Bij de meeste pianohandelaars kan u een piano huren. Als u dan later beslist om een piano te kopen wordt meestal het huurgeld dat u reeds betaalde (gedeeltelijk) van de aankoopprijs afgetrokken.

Ben ik geschikt om piano te leren?

Iedereen met een normale fysiek kan piano leren spelen.

Waar kan ik (later) met piano terecht?

Er bestaat oneindig veel pianomuziek. De piano is immers een van de meest populaire en veelzijdige instrumenten. De piano komt u tegen in alle muziekgenres. Het wordt gebruikt als solo-instrument of als begeleidingsinstrument. In de academie kan u vanaf de middelbare graad met andere pianisten samen spelen: vierhandig (of zelfs zeshandig) aan dezelfde piano of aan twee piano's. Samen met andere instrumenten of zang kan ook. Buiten de academie bent u meestal op uzelf aangewezen en gebruikt u de piano als huisinstrument.

Meer info

Wikipedia

Leerkrachten

Raadpleeg het lessenrooster

 

Deel deze pagina

woensdag 28 oktober 2020