Suzanne Vermeyen

Leerkracht cello

Studies

Suzanne Vermeyen is geboren in 1987 te Brasschaat. Haar eerste kennismaking met muziek gebeurde op zeer jonge leeftijd dankzij het Steiner-onderwijs en sindsdien heeft de passie voor muziek haar gegrepen en nooit meer gelost! Vanaf achtjarige leeftijd neemt zij lessen aan de Gemeentelijke Academie “Marcel Van Heuven” van Brasschaat waar zij naast de theoretischevakken, cello, piano en zang volgt. Tegelijkertijd is zij aangenomen in het kinderkoor van de Vlaamse Opera waar zij meewerkte aan talrijke operaproducties.

In 2006 verkrijgt ze haar diploma van de hogere graad aan de muziekschool met grootste onderscheiding (98%) en vervolgt haar studies aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de celloklas van Jeroen Reuling. In 2010 behaalde ze haar Bachelordiploma in de muziek, optie cello met onderscheiding. Vervolgens studeerde ze met Marcio Carneiro aan de Haute Ecole de Musique de Lausanne (Académie Tibor Varga in Zwitserland).

Ze volgde verschillende masterclasses met cellisten David Cohen, Didier Poskin, Claudine Steenackers, François Guye, Stanislav Firlej, Roel Dieltiens, Olsi Leka, Lluis Claret, Miklos Perenyi, Gary Hoffman, Enrico Dindo,Tom Landschoot, Petr Prause, David Waterman en Valentin Erben

Vanaf september 2011 perfectioneerde zij zich in de klas van Justus Grimm aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar ze in juni 2013 met grote onderscheiding haar Masterdiploma behaalde.

Pedagogische ervaring

Suzanne geeft celloles op de muziekstages van “Jeugd en Muziek Brussel” en heeft zich gedurende twee jaar ontfermd over de ritmiek klas van de school “Waelrand” te Borgerhout. Gedurende het schooljaar 2012-2013 gaf ze een interim celloles in de klas van Griet Vanregenmortel in de Muziekacademie van Schilde/Zoersel. Suzanne zet zich hard in voor muziekeducatie en geeft workshops voor kinderen in Bozar. Gedurende het schooljaar 2013-2014 geeft ze celloles in de Gemeentelijke Muziekacademie van Buggenhout, als interim in de celloklas van Stijn Kuppens.

Andere relevante ervaring

Suzanne is de celliste van het Alcea Kwartet (BL!NDMAN strings). Gesteund door ProQuartet en recentelijke laureaat van de Vocatio beurs, Het Alcea Kwartet volgt regelmatig masterclasses in het kader van ProQuartet te Parijs, waar ze kunnen genieten van de kennis en de ervaring van leden van de grootste strijkkwartetten, zoals het Alban Berg, Talich en Artemis Kwartet. Het jonge kwartet produceert zich in concerten alsook op de radio in binnen-en buitenland.

Suzanne maakt deel uit van verschillende kamermuziekformaties. Naast het kwartet vormt ze ook het duo 'VoCello' met lyrische soprano Soumaya Hallak. Ze speelt trio en duo-recitals met de pianist Abdel Rahman El Bacha. Ze speelt voornamelijk in het symfonische Orkest van de Munt en regelmatig in andere Belgische orkesten.

De cello die zij bespeelt is een Didier Nicolas ca 1830.

Domein muziek

Vakken:

Contact: e-mail

Deel deze pagina

dinsdag 16 november 2021