Chorda Vocalis: Un jour - klassiek in de kerk in Opdorp

Voor het eerste klassieke concert van het seizoen, leggen we de lat meteen hoog. Het Chorda Vocalis Consort is een ensemble van liefhebbers van oude muziek, samengesteld uit een kwartet van zangers begeleid door luiten, theorben en een viola da gamba. Zij brengen een uitgelezen selectie van muziek van Claudio Monteverdi, John Dowland, Vincenzo Ruffo, Giovanni Legrenzi en tijdgenoten.
'Chorda vocalis consort', niet in de letterlijke betekenis van stemband-ensemble, maar als het samenspel tussen 'koord' of snaar en stem. De stemmen en snaren van het consort zijn in voortdurende wisselwerking, soms zingen de snaren en spelen de stemmen en soms is het andersom.
De inspiratie voor het programma vond het ensemble in een oude plaat van 'de Elegasten'. Deze kleinkunstenaars waagden zich aan bewerkingen van liederen uit de renaissance. Chorda Vocalis Consort bewerkt deze liederen nu opnieuw en vult ze aan met enkele pareltjes uit dezelfde tijd. Het samenspel tussen de snaarinstrumenten, luit, theorbe en gamba met de heldere stemmen van de zangers leidt tot een emotionele, fragiele vertolking van deze eeuwenoude liederen.
Doorheen het programma worden fragmenten uit het boek 'Zijde' van Alessandro Baricco voorgelezen. Deze fragmenten sluiten naadloos aan bij het thema van de liefde, het verlangen. Het verlangen naar de dag dat je je geliefde ontmoet, of met de woorden van Baricco: “de dag dat je iets heel gelukkig overkomt, en je de mooiste vogels die je voor je geliefde hebt verzameld, vrij laat, en kijkt hoe ze wegvliegen”.
€15 - €14 (red) - €10 (-26 jaar)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; 65+: 14,00 €; -26: 10,00 €

Waar

Filter op categorie