Wigbert: Wij twee

Wigbert viert z'n dertig jaar carrière met een solotour. 'Wij Twee', eveneens de titel van zijn zesde soloplaat en alweer een juweel. Geen ostentatieve kroon, maar eerder een door de tijd gepolijste edelsteen. Zijn stem is met de jaren nog warmer geworden, maar belangrijker: hij beschikt over datgene waar elke muzikant naar op zoek is, een eigen stijl.
Er zijn twee redenen waarom Wigbert een veelgevraagde huurling-met-gitaar is. De man is een onvervalste virtuoos die alle stijlen moeiteloos beheerst. Maar vooral: er is niemand die meer nadenkt over de stem van zijn instrument, welke klankkleur wat vertelt, met elke nuance. Toon hebben en je toch nooit hoeven wegsteken achter effectjes of pose. Als een sjofele samoerai die blijft streven naar perfectie en puurheid.
Met een akoestische gitaar en teksten in het Nederlands, word je hier al snel tot een kleinkunstenaar gereduceerd, maar de muziek van Wigbert was altijd al veel te gevarieerd om in één vakje te vallen. Zijn wortels gaan dieper dan de Vlaamse klei. Zijn passen hebben de zwierigheid van een zwarte ziel. Hij zingt over sensualiteit en uitheemse hunkering. Zacht glooiende poëzie en grote gedachten in een druppel gevangen. Waar anderen een groot orkest voor laten aanrukken om veel minder te zeggen, heeft Wigbert voldoende aan een paar gitaarkoffers en een versterker. En hij is niet te beroerd om die ook nog zelf naar binnen te dragen. Verwacht wat te leren van een meester op de top van zijn kunnen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 15,00
Basistarief: 15,00 €; 65+: 14,00 €; -26: 10,00 €

Filter op categorie