Okidok: In Petto

Met hun nieuwste creatie keert Okidok terug naar het zuivere clowneske werk. Ze spelen zonder woorden, maar zetten des te meer in op hun sprekende lichaamstaal en de typische, clowneske esthetiek.

Het karretje waarmee de twee clowns onderweg zijn, zou hen onderdak moeten bieden en moeten beschermen, maar stelt hen voor heel wat beproevingen: het schommelt, het slingert heen en weer, het maait hen onderuit en schopt hen eruit. De vaste grond lijkt continu onder hun voeten weg te zakken.
Ondanks alles probeert het duo zich staande te houden en de kar terug in evenwicht te krijgen, zodat ze hun weg alsnog kunnen verderzetten.

Deze twee clowns houden ons een spiegel voor; doorheen hun pogingen tonen ze ons onze menselijke kwetsbaarheid en de absurditeit van ons bestaan. Een existentialistische, maar ook tragikomische situatie in een beckettiaanse sfeer, waarin twee sociaal onaangepaste individuen op elkaar zijn aangewezen.

Okidok behoort al jaren tot de top van de internationale humoristische circusacts. Met hun eerste creatie, 'HA HA HA', wist dit Waalse duo zich meteen te onderscheiden. Met 'Slips Inside' en 'Les Chevaliers' zetten ze hun clowneske werk verder. Met hun uitgekiende lichaamstaal in combinatie met een feilloze timing, brengen ze visuele humor van de bovenste plank.

Van en met BenoƮt Devos en Xavier Bouvier

Gratis evenement, voor iedereen toegankelijk | op het binnenplein van WZC Herstdroom

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Woonzorgcentrum Herfstdroom

Organisatie

Cultuurdienst Buggenhout

Filter op categorie