Assistentiewoningen

Lokaal bestuur Buggenhout verhuurt 54 assistentiewoningen op de campus Groenlaan die verdeeld zijn over drie gebouwen: Seniorama I, II en III. Iedere flat of assistentiewoning bestaat uit een inkomhal, living, ingerichte keuken, badkamer en 1 slaapkamer.

In een erkende assistentiewoning kunt u zelfstandig wonen. Tegelijk is het een woning die aangepast en veilig is: er zijn handgrepen in toilet en douche, er zijn nauwelijks trappen, er is een oproepsysteem om hulp in te roepen. Er is een woonassistent die u kan helpen bij mogelijke problemen en vragen. 

U kunt er een beroep doen op gemeenschappelijke diensten, zoals poetshulp, warme maaltijden of thuisverpleging. Er zijn ook gemeenschappelijke ruimtes waar u de andere bewoners kunt ontmoeten. Het is dus een woning waar u zelfstandig woont en waar u kunt blijven wonen als het wat moeilijker gaat, mits ondersteuning vanuit de thuiszorg en eventuele mantelzorg. De zorg in een assistentiewoning is deze die u zou ontvangen indien u thuis zou verblijven

Voor wie?

  • U kunt nog zelfstandig wonen.
  • De woningen worden verhuurd aan alleenstaanden of koppels die ouder zijn dan 65 jaar.
  • Personen met een handicap komen eveneens in aanmerking.

Procedure

De aanvraag tot inschrijving op de wachtlijst gebeurt bij de maatschappelijk werker van de dienst ouderenzorg. Een inschrijving voor een assistentiewoning kan enkel gebeuren op afspraak. Bij het vrijkomen van een woning wordt deze toegewezen aan de kandidaat-huurder die het langst op de wachtlijst staat.

Bedrag

Seniorama I (Lindedreef 4)

Hier zijn er 8 kleinere flats en 12 grote flats. De huurprijs voor een kleinere flat bedraagt 20,88 euro per dag, voor een grote flat 23,94 euro per dag.

Seniorama II (Groenlaan 10)

Hier zijn er 15 identieke flats met een huurprijs van 19,87 euro per dag.

Seniorama III (Groenlaan 10)

Hier zijn er 19 identieke assistentiewoningen met een huurprijs van 28,15 euro per dag.

Wat meebrengen

  • Uw identiteitskaart. 

Deel deze pagina

dinsdag 17 oktober 2023