Betaal minder voor groene stroom

Wilt u besparen op uw energiefactuur en tegelijkertijd uw steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de negende groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Schrijf u vóór 4 februari 2020 in via www.oost-vlaanderen.be/groenestroom. Inschrijven is gratis en volledig vrijblijvend. U krijgt een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op uw opgegeven verbruik. Is het voorstel interessant? Dan accepteert u het aanbod tot en met 5 april 2020. De Provincie regelt de overstap naar uw nieuwe leverancier.

Met deze groepsaankoop ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 4 februari de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen ook deelnemen.

Dankzij de vorige groepsaankoop konden meer dan 32.000 Vlaamse gezinnen en meer dan 1.000 bedrijven respectievelijk gemiddeld 367 en 485 euro besparen op hun energiefactuur. Ook dit jaar is het doel opnieuw om zoveel mogelijk Oost-Vlamingen groene, goedkope energie aan te bieden.

Ook lokaal bestuur Buggenhout ondersteunt dit initiatief. Wie hulp wil bij zijn inschrijving, kan terecht bij het tijdelijk loket. Neem zeker uw laatste jaarafrekening mee! Daarin staan immers alle gegevens die we nodig hebben om uw inschrijving in orde te brengen. U kan een afspraak maken via het onthaal in Het Gemeentehuis.

Meer weten? Contacteer dan de gratis infolijn: 0800 76101 (werkdagen van 9 tot 20 uur) of stuur een e-mail naar groenestroom@oost-vlaanderen.be.

Gepubliceerd op donderdag 2 januari 2020 9 u.