Bewegen op verwijzing

‘Bewegen Op Verwijzing’ helpt mensen die onvoldoende bewegen op weg naar een actiever en gezonder leven. Hoe? Met professionele, terugbetaalde coaching en een beweegplan op maat. Uw Bewegen Op verwijzing-coach maakt samen met u een beweegplan op maat en motiveert u ook om dit beweegplan uit te voeren en vol te houden. 

Voorwaarden

Procedure

De coaching kan zowel individueel als in groep gebeuren, of een combinatie van beiden. Wanneer u een verwijsbrief krijgt, hebt u 2 kalenderjaren recht op 84 punten (84 punten per kalenderjaar). Bij elke begeleiding gaan er punten af.

  • Voor een individuele begeleiding gaan er drie punten af per kwartier.
  • Voor een groepsbegeleiding gaat er één punt af per kwartier.

Als de jaarlijkse punten op zijn, stopt de tussenkomst van de Vlaamse overheid. U kunt dan wel nog naar uw coach, maar dan betaalt u het volledige tarief zelf.

Als u een verwijsbrief heeft, kunt u een afspraak maken bij een BOV-coach. Deze coach zal samen met u een beweegplan maken. Dit beweegplan zal in de lijn van uw persoonlijke interesses en mogelijkheden liggen.

Bedrag

Financieel voordeel

Tariefnorm Individuele begeleiding per kwartier Groepsbegeleiding per kwartier
Normaal tarief Maximaal 5 euro
Tussenkomst overheid: 10 euro
Maximaal 1 euro
Tussenkomst overheid: 4 euro
Tarief met verhoogde tegemoetkoming Maximaal 1 euro
Tussenkomst overheid: 14 euro
Maximaal 0,5 euro
Tussenkomst overheid: 4,5 euro

De tussenkomst van de overheid gebeurt rechtstreeks met de coach. U betaalt dus enkel de persoonlijke bijdrage. Er zijn ook ziekenfondsen die het bedrag dat u zelf nog moet betalen voor de coaching volledig of gedeeltelijk terugbetalen. Hiervoor neemt u best contact op met uw ziekenfonds.

Krijgt u financiële tussenkomst van het lokaal bestuur om gebruik te kunnen maken van hun dienstverlening (bijv. leefloon, thuismaaltijden, budgetbegeleiding, poetshulp…)? Dan kunt u de persoonlijke bijdrage, voor het grootste deel, terugbetaald krijgen.

Deel deze pagina

vrijdag 15 december 2023