BIB Buggenhout en regiobib Dijk92 doen sportief!

Het is bijna maart dus tijd voor de Jeugdboekenmaand.

Trek uw sportschoenen aan! Haal trainingspak, drinkbus en zweetbandjes vanonder het stof want dit jaar is het thema: Sport & Spel !

Om de vier jaar worden er ergens ter wereld Olympische Spelen gehouden. Dit jaar is Parijs aan de beurt als gastheer. De organiserende steden liggen jaren op voorhand vast. In 2028 is de eer weggelegd voor Los Angeles en in 2032 staat het Australische Brisbane op de kalender. Voor 2036 ligt er echter nog niets vast. Wel hebben onder andere Mexico, India en Turkije zich al kandidaat gesteld MAAR … waarom zouden wij zelf geen kandidatuur indienen? Jawel, regiobib Dijk92 stelt zich kandidaat om de Olympische Spelen van 2036 naar hier te halen! Als dat geen sportieve uitdaging is?

De bibliotheken van Dijk92 staken een reuzefijn BIBSPEL in elkaar waarbij leerkrachten uit de regio met hun klas sportieve en educatieve uitdagingen kunnen aangaan. Bedoeling is om tijdens het spel een bingokaart met opdrachten helemaal vol te krijgen. De volle bingokaarten dienen om onze kandidatuur extra in de verf te zetten. We wisten overigens een wel heel bijzonder sportman als ambassadeur te vinden voor dit mooie project. Niemand minder dan oud-Olympisch Kampioen Greg Van Avermaet! Hij spoort via een schitterend filmpje alle kinderen in de regio aan om actief deel te nemen en naar de BIB te gaan.

Zwerkbal

Niet enkel in klasverband, maar ook individueel kan u in de komende periode bib en sport combineren. BIB Buggenhout geeft u namelijk de kans om het bekende Harry Potter-spel Zwerkbal te spelen! Dat kan op zaterdag 16 maart tussen 10 en 13 uur op de terreinen van het vroegere Sparta Buggenhout achter GC De Pit. Meer informatie kan u hier terugvinden. Daar kan u meteen inschrijven, individueel of met een groep.

Gepubliceerd op donderdag 8 februari 2024 17 u.