BIB creëert lespakket rond Bosbegankenis

De geplande activiteiten rond Erfgoeddag kunnen dit jaar helaas niet plaatsvinden. BIB Buggenhout wil toch een stukje Buggenhouts erfgoed in de kijker zetten

... en richt zich daarom tot de jongsten onder ons namelijk de kleuters. Zij zullen in de toekomst immers de bewakers van ons erfgoed worden.

De BIB creëerde een mooi pakket rond Bosbegankenis. Dit weekend is het de derde zondag na Pasen en dat betekent in Buggenhout dat het tijd is voor Bosbegankenis. Wie Bosbegankenis zegt, zegt vaak in één adem ook Bosschijntje. Van de Erfgoedcel Land van Dendermonde kregen we enkele mooie tekeningen van het Bosschijntje. Ook op maat gemaakt voor kinderen. Om in te kleuren en met extra informatie over het gebakje zelf. De ingekleurde tekeningen kunnen vervolgens dienst doen als decoratie, oorhangers, … Tot slot voegde de BIB een recept toe. Niet van een Bosschijntje zelf, want dat is iets voor de echte warme bakker. Wel van een heerlijke frangipanetaartje à la Bosschijntje. Dat is een bewerking van het recept uit de ‘culinaire zakagenda 2014’ van Erfgoedcel Denderland en De Leesdijk. Het is gebaseerd op, maar niet hetzelfde als, het originele Bosschijntje.

We stuurden dit verhaal en de bijhorende informatie al naar alle kleuterscholen in Buggenhout. Omdat we iedereen in onze gemeente willen laten meegenieten, delen we maar al te graag dit nieuws. Wie het verhaaltje graag zelf een keer (voor-)leest, kan dat hier terugvinden. Ook het recept voor de frangipanetaart en een afdrukbare versie van de Bosschijntjes-tekening zitten in bijlage. Wij wensen iedereen een fijne en veilige Bosbegankenis!

Gepubliceerd op donderdag 22 april 2021 8 u.