Buggenhout helpt

In deze tijden van coronacrisis is het niet voor iedereen even makkelijk. Bent u op zoek naar iets? Hebt u diensten aan te bieden? Dan is 'Buggenhout helpt' het ideale platform voor u.

AANBOD

  • Vlaams Belang Buggenhout biedt een boodschappendienst voor ouderen en zwakkeren aan. U kan hiervan gebruik maken door te bellen naar 0495 24 57 14.
  • Dorien Meskens maakte een mooie kleurplaat. Zij roept iedereen op om de eenzaamheid tegen te gaan door deze in te kleuren, te versieren en van een persoonlijke boodschap te voorzien. Dit kunstwerkje kan u in één van de volgende brievenbussen droppen: Woonzorgcentrum Herfstdroom Groenlaan 1, Avalon Broekstraat 27, Rustoord De Heymeulen Molenstraat 140, Blijdorp Blijdorpstraat 3 en Eindelijk Klaverveld 1. U kan deze kleurplaat onderaan de pagina downloaden.
  • Knutselen met de kinderen of uw huis opfleuren nu u thuis moet zitten? Dan hebben Lieke en Dirk de oplossing voor u. Zij hebben paastakken te geef. Deze liggen in de voortuin van de Sportveldstraat 39 en kunnen 'contactvrij' meegenomen worden.
  • Jeugdraad Buggenhout heeft in samenwerking met de Buggenhoutse jeugdbewegingen besloten om een boodschappendienst op poten te zetten voor de ouderen en zwakkeren in Buggenhout centrum, Opdorp, Opstal en Briel. Moet u naar de supermarkt voor enkele levensnoodzakelijke middelen of moet u naar de apotheker? Aarzel dan niet en bel naar 0474 13 50 36 en geef uw naam, adres en telefoonnummer door. Op zaterdag voor- of namiddag zal u telefonisch gecontacteerd worden door een vrijwilliger van de als zij op uw adres zijn toegekomen. Vervolgens legt u een enveloppe buiten met een boodschappenlijstje en een richtbedrag in euro aan uwvoordeur onder een stevig voorwerp. Onze vrijwilliger neemt de enveloppe mee naar de winkel en doet uw boodschappen. Tenslotte zal de vrijwilliger u bij aankomst opnieuw telefonisch contacteren en de boodschappen klaarzetten aan uw voordeur. De enveloppe met boodschappenlijstje, wisselgeld en de rekening zal in uw brievenbus gedeponeerd worden.
  • Bram Batens wil boodschappen ophalen voor mensen uit de risicogroep. Hij kan deze bij hen thuis brengen. U kan hem contacteren via bbatens@hotmail.com.
  • Nette Peleman is een studente kleuteronderwijs die graag haar steentje bijdraagt in Buggenhout. Ze wil boodschappen doen voor risicogroepen en hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. Door haar opleiding kan ze helpen om de kids te entertainen. Zij kan een stappenplan of knutselplan aanbieden om uw kroost bezig te houden. U kan haar contacteren via 0474 02 26 24 of via  e-mail.
  • Joyce Van de Vreken, derdejaarsstudente Sociaal werk, wil heel graag helpen. Haar stage als sectorverantwoordelijke gezinshulp van i-mens vzw is tijdelijk opgeschort. Zij wilt graag mensen helpen op gelijk welke manier (boodschappen, eten opwarmen, ...) en heeft een opleiding als zorgkundige achter de rug. Daarnaast heeft ze in het bijzonder een groot hart voor ouderen. U kan haar bereiken via mail of op het nummer 0499 63 43 21.
  • Shana Schilders en Sven Corvers willen graag helpen waar nodig. Shana is nog thuis tot 19 april, Sven kan 's avonds helpen. U kan hen bereiken via 0479 60 72 37.
  • Stan Vanden Boer geeft zich op als vrijwilliger om de hond uit te laten. U kan hem bereiken via mail.
 

VRAAG

  • De bewoners van woonzorgcentrum Herfstdroom mogen geen bezoekers meer ontvangen. Om de bewoners wat animo te bezorgen, doet het woonzorgcentrum een oproep. Wilt u een tekening maken, een gedichtje schrijven of een andere mooie actie op het getouw zetten om de bewoners te animeren? Dan horen wij het graag! U kan contact opnemen via info@buggenhout.be of 052 33 95 11.

Procedure

Hebt u iets aan te bieden? Bent u op zoek? Stuur dan een e-mail naar buggenhouthelpt@buggenhout.be In deze e-mail vermeldt u uw contactgegevens en de diensten die u aanbiedt of waar u nood aan hebt.

Deel deze pagina

maandag 22 juni 2020