Buggenhout neemt extra maatregelen

Door strengere maatregelen en stijgende cijfers betreffende COVID-19 zal GC De Pit een maand sluiten. Ook evenementen op Buggenhouts grondgebied kunnen niet plaatsvinden tot het einde van 2020.

Deze maatregelen worden genomen om de sociale contacten te beperken, ook voor -12- jarigen. Daarnaast zijn deze noodzakelijk om te vermijden dat de gezondheidszorg onder zodanig zware druk komt te staan, dat de algemene zorgverlening volledig in het gedrang komt.

De gemeentelijke sportinfrastructuur wordt volgende beperkingen opgelegd tot en met 30 november 2020:

  • Het gemeentelijk instructiezwembad wordt gesloten.
  • Indoorsporten worden stilgelegd (voor alle leeftijden). Sportcentrum De Pit wordt gesloten alsook de Orangerie in Opdorp.
  • Outdoorsporten op de gemeentelijke sportterreinen is nog mogelijk voor –12- jarigen. Voor +12- jarigen kan dat ook nog maar met maximaal 4 personen. U kan enkel gebruik maken van deze terreinen door te reserveren via vrijetijd@buggenhout.be. Het gaat hier om de terreinen aan De Pit, voetbalterreinen Briel, Damstraat en Dreef Opstal.

Evenementen en (socio-)culturele manifestaties op Buggenhouts grondgebied worden zowel indoor als outdoor verboden tot en met 31 december 2020. De gemeentelijke socio-culturele infrastructuur wordt voor dezelfde periode voor het publiek gesloten, met uitzondering van de bibliotheken.

Indien nodig kunnen deze maatregelen verlengd worden. Dat hangt af van de evolutie van de coronabesmettingen en de maatregelen van de hogere overheid. We hopen samen met u ervoor te zorgen dat de maatregelen optimaal werken zodat we de curve omlaag kunnen halen. Meer weten over de algemene regels? Surf dan naar https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Gepubliceerd op donderdag 29 oktober 2020 10 u.