Buggenhout verwarmt

Consortium 12-12 zet een actie op poten om de slachtoffers van de zware aardbevingen in Syrië en Turkije te steunen. En ook in Buggenhout zitten ze niet stil.

Sinds de zware aardbevingen die maandag 6 februari het grensgebied tussen Syrië en Turkije troffen, is het dodental blijven stijgen en is de behoefte aan hulp voor vele duizenden overlevenden toegenomen. Zet uw solidariteit met de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije & Syrië om in een concreet gebaar. Met een gift aan het Consortium 12-12. Dat kan via het rekeningnummer IBAN : BE19 0000 0000 1212 BIC : BPOTBEB1 of onlineDankzij uw gift verlenen zeven lidorganisaties humanitaire hulp. Zij schaffen de voorzieningen en het materiaal aan die nodig zijn voor de noodhulp en passen hun programma’s aan om zo snel mogelijk de nodige hulp te bieden en levens te redden. Voor de actie Syrië – Turkije 12-12 ontvangt u een fiscaal attest.

Op maandag 6 maart slaan alle Vlaamse radiozenders de handen in elkaar voor het Consortium 12-12. Het is dan exact een maand geleden dat de aarde verwoestend beefde in Turkije en Syrië. Luisteraars kunnen via verzoeknummers geld inzamelen. Meer dan twintig Vlaamse artiesten zullen ook een eigen versie van het nummer 'People help the people' opnemen.

Lokale steun

Ook in Buggenhout zitten we niet stil. Erdal Gökbulut uit de Diepmeerstraat besloot een actie op het getouw gezet om generatoren aan te kopen voor een aantal getroffen bergdorpen. Het lokaal bestuur steunt dit initiatief 'Buggenhout verwarmt'. Helpen kan via BE93 3635 9919 1167 met vermelding van 'Buggenhout verwarmt'. Door zijn contacten in het rampgebied gaat Erdal met andere vrijwilligers zelf de levering uitvoeren van de aangekochte generatoren en/of verwarmingsradiatoren. Het verhaal van Erdal kan u via deze reportage van TV OOST bekijken. 

Er bestaat ook de mogelijkheid om geld te doneren. Er zal een inzamelpot staan aan het onthaal in Het Gemeentehuis en eentje aan de vrijetijdsbalie in GC De Pit. 

Vastenvoettocht

Op zaterdag 4 maart vindt de Vastenvoettocht plaats. Een deel van de opbrengst van de Vastenvoettocht zal besteed worden aan de lokale actie 'Buggenhout verwarmt'. Om hun actie duidelijk te maken zullen Erdal en zijn dochters een infostand opzetten in zaal Nicolaas. De 49é Vastenvoettocht vertrekt tussen 8u en 9u aan zaal Nicolaas. Twijfel niet om mee te stappen. Meer informatie kan u online terugvinden. 

Gepubliceerd op woensdag 1 maart 2023 8.45 u.