Code geel in Buggenhoutbos

Op dit moment ontwikkelen zich in verschillende gebieden situaties van droogte. In Oost-Vlaanderen is vandaag het alarmniveau naar code geel gegaan.

In verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelen zich op dit moment, bij het begin van de zomerperiode, situaties van droogte. Deze kunnen zeer snel een acuut risico op brandgevaar met zich meebrengen. Elk bijkomend risico op brand als gevolg van het maken van vuur of roken in natuur- en bosgebieden moet dan ook vermeden worden.

Hierop heeft Natuur en Bos een tijdelijk verbod ingesteld op vuur maken en op roken in de bossen en een aantal natuurgebieden. Dit verbod geldt vanaf het moment dat het risico op natuurbranden de kleurcode geel, oranje of rood krijgt. Meer informatie over de kleurcodes kan u hier terugvinden.

In Oost-Vlaanderen ging vandaag de code van groen naar geel. Dat houdt in dat de maatregelen van kracht zijn in Buggenhoutbos. Het onderstaande 'besluit inzake veiligheidsmaatregelen' houdt in dat alle boswachters en natuurinspecteurs in alle bossen en een aantal natuurgebieden (tijdelijk) een bijkomende bevoegdheid krijgen en hier ook kunnen tegen optreden.

Gepubliceerd op donderdag 10 juni 2021 20 u.