Cultuurdienst

De cultuurdienst maakt deel uit van de afdeling Vrije Tijd en is verantwoordelijk voor de voorstellingen in GC De Pit. Deze dienst staat onder de verantwoordelijkheid van het afdelingshoofd Vrije Tijd die de cultuurbeleidscoördinator, de administratieve medewerkers en de techniekers aanstuurt.

De vrijetijdsbalie staat in voor het verhuren van de theaterzaal en vergaderzaal in GC De Pit, de molenaarswoning, de Orangerie, het gemeentehuis in Opdorp, het paleis en de raadzaal in het ACC ( enkel voor tentoonstellingen). De dienst cultuur heeft een aantal culturele adviesorganen zoals de cultuurraad, de raad van beheer en de programmeringscommissie. Jaarlijks verdeelt de cultuurdienst subsidies onder de cultuurverenigingen. De cultuurdienst maakt deel uit van het samenwerkingsverband Cultuurdijk. Elk kwartaal verschijnt Zone C, een magazine dat voortkomt uit deze samenwerking met andere gemeenten.

De evenementencoördinator houdt zich bezig met de organisatie van de gemeentelijke evenementen. Zij regelt de praktische zaken van o.a. de 11-juli viering, de kermis in het centrum en in Opstal, de jaarmarkt in Opdorp en de zomerse donderdagen.