Dag van de trage weg

Lokaal bestuur Buggenhout neemt ook dit jaar deel aan de dag van de trage weg op zondag 20 oktober 2019. Duizenden wandelaars, fietsers, ruiters, kinderen en buitenmensen trekken die dag de wegjes en paadjes op.

Van Westhoek tot het Maasland, in het groen en in de stad, langs authentieke landwegen en nieuwe tracés. De Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige, gezonde en aangename trage wegen in ons land.

In Buggenhout stappen we die dag de nieuwe wandelroute ‘tussen bos en brouwerij’ in. Deze wandelroute is uitgewerkt door het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met brouwerij Bosteels en lokale wandelclub De Vossen. De route bedraagt 9 km met de mogelijkheid tot enkele haltes onderweg. U kan ook kiezen voor een korter traject. Tijdens de Dag van de Trage Weg zal buurtweg 118 in de kijker gezet worden. Deze buurtweg is een nieuwe wandelverbinding tussen Spoorwegstraat en Bosstraat.

U bent van harte welkom om met ons mee te wandelen op 20 oktober. We vertrekken om 10u op het Kamiel Van Belleplein. Aankomst is voorzien rond 12u15 op de binnenkoer van brouwerij Bosteels.

 

Gepubliceerd op maandag 7 oktober 2019 10 u.