DDS-Verko

Het Corona-virus heeft wereldwijd grote gevolgen, ook voor de dienstverlening van Verko. De normale werking van de huis-aan-huisinzameling is voorlopig gegarandeerd.

Recyclagepark

In het begin van de lockdownperiode gingen alle recyclageparken dicht om na 3 weken opnieuw te openen met aangepaste dienstverlening, waaronder een online reservatiesysteem om dringende bezoeken op afspraak in te plannen. Na een grondige evaluatie van het systeem én op basis van de positieve reacties van zowel bezoekers als personeel heeft de directie besloten om dit systeem gedeeltelijk te behouden.

Een bezoek aan het recyclagepark op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag blijft vanaf 6 juli 2020 enkel mogelijk op reservatie. Reserveren kan via https://reservatierecyclagepark.dds-verko.be. Op woensdag en donderdag kunnen inwoners langskomen zonder vooraf een afspraak te maken.

Kringloopwinkels

Er kunnen op meer momenten spullen naar de kringloopwinkels gebracht worden: elke dinsdag en elke woensdag tussen 10h en 12h30 en 13h tot 16h30 + elke zaterdag van 10h tot 15h. 
De andere extra maatregelen blijven van kracht.

Tijdens het bezoek aan de kringloopwinkel:

  • Er mogen 15 mensen tegelijkertijd in de winkel, met telkens maximum 30 min bezoektijd.
  • Bezoekers moeten gebruik maken van een winkelkar en in de winkel de pijlen op de grond volgen.
  • Tijdens het winkelen en aan de kassa moet er steeds 1,5 m afstand gehouden worden.
  • Er kan enkel met de bankkaart betaald worden.
  • Aan de ingang voorzien we desinfecterende gel.
  • Kom alleen. Enkel indien je hulpbehoevend bent, mag een helper meekomen.

Spullen brengen en leveren:

  • Het is weer mogelijk om goederen te brengen naar de kringloopwinkel. Dit kan elke dinsdag en elke woensdag tussen 10h en 12h30 en 13h tot 16h30 + elke zaterdag van 10h tot 15h. Goederen kunnen aangeboden worden bij de rode poort. 
  • Goederen kunnen ondertussen ook aangeboden worden op het recyclagepark, in het kader van een essentiële verplaatsing.
  • Onze medewerkers halen grote goederen aan huis op, maar dan moet alles buiten klaar staan. Levering aan huis van gekochte spullen is ook mogelijk, maar enkel tot aan de deur. Onze medewerkers komen niet in de woning.

Asbest

Vanaf 14 juli 2020 kan er opnieuw (verpakt!) gebonden asbest naar de recyclageparken gebracht worden. Ook de huis-aan-huisinzameling van asbest wordt dan opnieuw opgestart. 

Wegens het verkoopverbod op sterk beschermende mondmaskers kon Verko een tijdje geen asbest inzamelen. Er zijn echter opnieuw voldoende beschermende P3-mondmaskers verkrijgbaar. Verko kreeg daarom groen licht van de Vlaamse regering om opnieuw asbest in te zamelen en veilig af te voeren.

Deel deze pagina

donderdag 9 juli 2020