De Pupil wint eerste Challenge

De gemeentelijke lagere school De Pupil is de winnaar geworden van de eerste challenge binnen het project 'Jong Geluk'. Zij gingen het creatiefst aan de slag met de vriendschapscirkel.

Het lokaal bestuur en Logo Dender vzw hebben binnen het project ‘Operatie JongGeluk’ de focus gelegd op het mentaal welzijn van kinderen uit het vijfde en uit het zesde leerjaar lager onderwijs in Buggenhout. Hierbij kregen we de hulp van de grote blauwe beer, Warme William. Tijdens een train-de-trainer vorig jaar ontvingen de leerkrachten van het vijfde en zesde leerjaar gratis een kant-en-klaar lespakket uitgewerkt op basis van de Warme William lesmap. Zij kregen uitleg over hoe hiermee in de klas te werken. Kort nadien ontvingen de leerkrachten via een youtube-filmpje al een 1e challenge van Warme William voor de klas: ‘Ga creatief aan de slag met de vriendschapscirkel’. Alle klassen kregen ruimschoots de tijd om zo creatief, origineel mogelijk uit de hoek te komen en hiervan een foto of filmpje in te sturen.

Na overleg met de jury is de origineelste inzending gekozen. Dat is De Pupil in Opdorp. De leerlingen maakten een supertof filmpje. Op donderdag 22 februari kregen de leerlingen hun prijzen overhandigd door Warme William. Het klaslokaal is nu een XXL Warme William zitzak rijker. 

Gepubliceerd op donderdag 22 februari 2024 14 u.