Digibuddies nu ook in Opstal

Vanaf donderdag 2 maart kan u ook in de Boekenschuur in Opstal terecht met al uw digitale vragen. Vanaf dan zullen de Digibuddies tweewekelijks een infomoment hebben.

De digitalisering van ons dagelijks leven verloopt snel. Voor mensen die vlot overweg kunnen met computer en internet, maakt dit het leven vaak een stuk gemakkelijker. Wie geen toegang heeft tot de digitale wereld dreigt uitgesloten te worden. Daarom willen we in Buggenhout werken rond digitale inclusie. Dankzij allerlei projecten en initiatieven krijgt u toegang tot een computer, het internet en ook de nodige begeleiding en oefenkansen om digitale talenten te ontdekken of bij te werken.

Via de Digibuddy geeft het lokaal bestuur de digitalisering al een forse duw in de rug. In de BIB in Het Gemeentehuis kan iedereen elke dinsdagmiddag tussen 15 en 17 uur terecht met allerlei vragen rond digitale en mediawijze toepassingen. Onze digibuddies helpen iedereen graag verder op de digitale snelweg. Of het nu om problemen met uw smartphone, tablet of laptop gaat. Vanaf donderdag 2 maart breiden we deze werking uit naar de BIB van Opstal. Daar zal vanaf die dag om de twee weken ook een digibuddy aanwezig zijn. Iedereen is daar dan welkom tussen 16 en 19 uur.

Wilt u meer weten over e-mail, online bankieren, itsme, facebook of Whatsapp? Heeft u vragen over smartphone, tablet, computer of laptop? Stel ze aan de digibuddy. Daarnaast zorgen we in de BIB ook voor opleidingen dicht bij huis via lessenreeksen of korte workshops. Maandelijks wordt in het digicafé een bepaald thema onder de loep genomen. Voelt u zich geroepen om anderen te helpen met digitale problemen en wilt u zelf aan de slag als Digibuddy? Kom dan eens langs in de BIB of stuur een mailtje naar bib@buggenhout.be

Gepubliceerd op woensdag 22 februari 2023 16.30 u.