e-boeken lenen op uw eigen toestel

Vanaf nu is het mogelijk om, als lid van BIB Buggenhout, e-boeken te lezen op uw eigen toestel.

U kan telkens 2 e-boeken tegelijkertijd lenen voor een periode van 6 weken. Wanneer de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van het toestel. Over boetes hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en op de meeste e-readers zoals Kobo en Tolino. Via het online platform ‘Cloudlibrary’ kan u inloggen en zien welke e-boeken er beschikbaar zijn voor onze BIB. Met één muisklik zet u e-boeken op uw leesplankje en kan u starten met lezen. Het gaat voornamelijk om Nederlandstalige boeken en een beperkt aanbod Engelstalige werken. De collectie richt zich tot volwassen lezers en bevat literaire en populaire romans. Het cloudlibrary-platform is erg gebruiksvriendelijk. Deze dienst wordt aangeboden door de BIB in samenwerking met Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca.

De vroegere dienst waarbij u een e-reader van de BIB zelf kan lenen met daarop e-boeken blijft voorlopig ook nog bestaan. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij de medewerkers van de BIB of u kan een kijkje nemen op deze pagina.

Gepubliceerd op donderdag 17 september 2020 18 u.