#Een hart voor Scheldevallei

Heeft uw wijk nood aan een groene ontmoetingsplek? Wilt uw vzw activiteiten organiseren om kwetsbare jongeren te ondersteunen? Droomt uw sportvereniging van een G-sportwerking?

Of hebt u een ander idee waarmee u de wereld een beetje beter kan maken voor uw streek en uw streekgenoten? Blijf er niet mee zitten: pitch het voor 8 november bij #Een hart voor Scheldevallei en krijg een financieel duwtje in de rug. Streekfonds Oost-Vlaanderen maakt werk van een warme provincie, waar het voor iedereen goed is om te wonen, te werken, te ontspannen, te leven en op te groeien. Daarom ondersteunt het samen met heel wat gemotiveerde mensen en organisaties uit de regio jaarlijks diverse lokale initiatieven die een verschil maken.

Sterke regionale werking in de Scheldevallei

Streekfonds Oost-Vlaanderen opereert onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting en gelooft sterk in de kracht van lokale netwerken. Buurtbewoners kennen als geen ander de noden en opportuniteiten in hun streek. Daarom is de werking opgesplitst in vijf regio’s. Voor #Een hart voor Scheldevallei komen projecten in aanmerking in de volgende steden en gemeenten: Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen, Zele.

In het verleden werkten ID+Art vzw en het parket van Dendermonde samen met #Een hart voor Scheldevallei. Zij wilden kwetsbare jongeren in de leer laten gaan bij lokale kunstenaars. Er werd ruim 15.000 euro opgehaald voor het initiatief. Bekijk hier alle inspirerende projecten van #Een hart voor Scheldevallei.

Stel u kandidaat

Wie op een duurzame manier een maatschappelijke nood wil aanpakken in zijn buurt, stad of gemeente kan zich tot en met 8 november kandidaat stellen via streekfondsoostvlaanderen.be.

Er bestaat ook de mogelijk om uw project even af te toetsen door te mailen naar info@streekfondsoostvlaanderen.be of door u in te schrijven voor het digitale infomoment op 18 september of 10 oktober.

Gepubliceerd op donderdag 27 juli 2023 11 u.