Elke stap telt

Stappen blijft de meest toegankelijke manier van bewegen en dus lanceren we een oproep om minstens 10.000 stappen per dag te zetten.

Samen bouwen we aan zorgzame buurten. Buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan, en waar mensen zich goed en geborgen voelen. Buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Want een buurt kan enkel zorgzaam zijn als ze ook beweegvriendelijk is! En daar is Buggenhout alvast mee gestart dankzij de campagne ’10.000 stappen. Elke stap telt!’.

Ook u kan uw beste beentje voor zetten en meestappen in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse logo’s. Hebt u de stappensignalisatie al opgemerkt in Buggenhout? Die groene bordjes of vloerklevers die uw aandacht trekken? Deze tonen de kleine afstanden tussen nuttige locaties in uw buurt. Ga voortaan eens te voet naar de bakker of het postkantoor en stap zo mee in het avontuur van beweegvriendelijke buurten. Op die manier bereikt u vlotjes die 10.000 stappen en werkt u aan uw gezondheid.

Meer informatie kan u hier terugvinden.

Gepubliceerd op dinsdag 26 oktober 2021 10 u.