Ethias Youth Solidarity Awards

Buggenhout, Lebbeke en Dendermonde krijgen 40.000 euro financiële steun dankzij de Ethias Youth Solidarity Awards voor hun project.

De onafhankelijke professionele jury van de Ethias Youth Solidarity Awards 2023 bekroonde 14 projecten van OCMW's in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Het doel van al deze projecten is de strijd tegen armoede bij kinderen en jongeren onder de 30. De laureaten wisten zich te onderscheiden door de duurzame impact die ze op de doelgroep zullen hebben, door het concrete antwoord dat ze geven op hun specifieke behoeften en hun levenssituatie en door hun innovatieve karakter. Elk winnend initiatief ontvangt € 10.000, € 25.000 of € 40.000 aan financiële steun voor een totaalbedrag van € 275.000.

38 Vlaamse OCMW's, 34 Waalse OCMW's en 3 Brusselse OCMW's hadden samen 75 dossiers ingediend met initiatieven die zich richten op het verbeteren van de toegang tot het onderwijs of de arbeidsmarkt, het versterken van de mentale gezondheid, het opbouwen van zelfvertrouwen of het bevorderen van veerkracht. Ethias wil de OCMW's van harte bedanken voor hun essentiële werk met jongeren in kwetsbare situaties en feliciteert in het bijzonder de 14 winnende OCMW's!

Buggenhout, Dendermonde en Lebbeke dienden samen een project in. 'Doe ne keer zot en word animator in Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout' wil jonge vluchtelingen en/of jongeren uit kansarme gezinnen de mogelijkheid geven om een traject te doorlopen waarbij ze als animator meewerken aan speelpleinwerking of sport-, jeugd- en taalkampen. De jury vond dit initiatief bijzonder interessant omdat het jongeren een gevoel van verantwoordelijkheid geeft, hen in staat stelt nieuwe vaardigheden én ervaring op te doen en tevens hun zelfvertrouwen vergroot. Het project krijgt 40.000 euro aan financiële steun. 

Gepubliceerd op woensdag 7 juni 2023 8.30 u.