Feestelijke opening ijskelder

Er is de voorbije maanden intensief gewerkt aan de ijskelder in Opdorp. Op zondag 25 november 2018 zal de ijskelder officieel geopend worden voor het publiek.

Ooit stond in Opdorp één van de grootste ijskelders van Oost-Vlaanderen. Met vereende krachten werd de ijskelder de voorbije 2 jaar volledig heropgebouwd. Ook de Buggenhoutse BuSO scholen Capelderij en Spectrum werkten hieraan mee.

De herinrichting van de ijskelder is een geslaagde match tussen natuur en erfgoed. Zeker omdat de ijskelder zo vleermuisvriendelijk mogelijk ingericht is. Ijskelders zijn namelijk geliefde overwinteringsplekken voor vleermuizen. U kan de nieuwe ijskelder komen bezoeken tijdens de officiële opening op zondag 25 november 2018 om 10u30. U wordt verwacht in de Damstraat waar de ijskelder zich bevindt. Parkeren is mogelijk op de gemeentelijke parking aan de overkant. U kan via de 7 meter lange ingang de ijskelder ondergronds ontdekken.

Aansluitend is er een receptie op het kasteel aan de Capelderij. ‘Met moed vooruit’ zorgt voor de muzikale aankleding en het vernieuwde museum Ter Palen opent de deuren. Een uitgelezen kans om nu al een blik te werpen op de pronkstukken van het museum: een reusachtige maquette van de gemeente uit 1830, eentje uit 1980 en eentje van het ondertussen verdwenen Kasteel van Buggenhout anno 1750. Misschien spot u de ijskelder, gebouwd in 1885?

 

Gepubliceerd op maandag 5 november 2018 10 u.