Gedichtenwandeling

Eind vorig jaar deed onze BIB een oproep naar gedichten. De laureaten van deze wedstrijd prijken vanaf 31 januari in Buggenhoutbos en u kan ze ontdekken via een gedichtenwandeling.

Eind januari vindt in Vlaanderen de jaarlijkse poëzieweek plaats. De BIB organiseert voor deze gelegenheid een mooie gedichtenwandeling in Buggenhoutbos. Hier ging in december een wedstrijd aan vooraf. Dat was met maar liefst 138 inzendingen een enorm succes. Hieruit selecteerde een jury 10 gedichten. Deze zullen op grote borden langsheen de wandeling te lezen zijn.

Startplaats van de wandeling is de parking van Agentschap Natuur & Bos, schuin tegenover de boskapel, in de Kasteelstraat. Een kaartje met route van de wandeling is te verkrijgen via de medewerkers van de BIB.

De wandeling gaat van start op zondag 31 januari. De gedichtenborden blijven staan tot het einde van de zomer. De andere ingezonden gedichten kan u tijdens de poëzieweek bewonderen in BIB Buggenhout aan onze 'poëziemuur'. Hou er rekening mee dat u voor een bezoek aan de BIB op dit moment nog steeds een afspraak dient te maken.

Gepubliceerd op vrijdag 22 januari 2021 12.10 u.