Geen eigen evenementen tot en met 31 augustus

Lokaal bestuur Buggenhout heeft beslist om de eigen evenementen te annuleren tot en met 31 augustus. Deze beslissing komt er naar aanleiding van de huidige coronacrisis.

We hadden er, net zoals u waarschijnlijk, enorm naar uitgekeken maar helaas zal de zomerprogrammatie van lokaal bestuur Buggenhout niet doorgaan. Als lokaal bestuur willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en daarom heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om alle eigen evenementen van het lokaal bestuur te annuleren tot en met 31 augustus. Concreet gaat het over Briel kermis, Opdorp jaarmarkt (en bijhorende activiteiten), de zomerse donderdagen (inclusief 11-juli viering) en Jardin Pastorale.

Bij elke beslissing die wij nemen, heeft de volksgezondheid prioriteit. Gezien de huidige crisis lijkt het ons niet mogelijk om alle maatregelen betreffende die volksgezondheid na te leven tijdens deze evenementen. Daarom annuleren we tot en met 31 augustus 2020 onze eigen evenementen.

Wat de impact op evenementen van derden betreft, hebben we momenteel nog geen richtlijnen van hogerhand ontvangen. In een eerder besluit werden alle activiteiten op Buggenhouts grondgebied al verboden tot en met 31 mei. Verder richtlijnen betreffende evenementen van derden zullen volgen van zodra de Nationale Veiligheidsraad hier een beslissing in neemt.

Gepubliceerd op woensdag 29 april 2020 13.20 u.