Geslaagde eerste sessie Oekraïneatelier

Op woensdag 13 juli vond de eerste sessie van het Oekraïneatelier plaats in de molenaarswoning aan de Patattenmolen in Buggenhout.

Dit initiatief is een samenwerking tussen Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout. Tijdens de allereerste sessie leerden vluchtelingen uit Oekraïne winkelen en sorteren. Er werden boodschappenlijstjes gemaakt en er werd gekeken wat in welke vuilnisbak hoort. Voor de kids was er een leuke workshop rond fruitsnacks. Tijdens deze sessie waren er zowel mensen uit Buggenhout, Lebbeke als Dendermonde aanwezig. We zijn alvast blij met de mooie opkomst en hopen dat op deze manier de integratie in Dendermonde, Lebbeke en Buggenhout vlot verloopt.

De volgende sessie vindt plaats in Lebbeke op woensdag 20 juli. Dat wordt een interactieve infosessie over huisvesting en werk. Hoe verloopt een sollicitatiegesprek? Waar zoek ik naar een appartement? Hoe ziet een huurcontract eruit? Deze sessie vindt plaats van 19u tot 20u in De Puzzel in Lebbeke.

Een week later houden we nog een sessie in Buggenhout, Lebbeke en Dendermonde zodat de vluchtelingen hun stad of gemeente beter leren kennen tijdens een wandeling. Afsluiten doen we op 3 augustus in het William Bruyninckxpark in Dendermonde.

Meer weten? Bekijk dan zeker de folder in bijlage. 

Gepubliceerd op zaterdag 16 juli 2022 15 u.