Heropstart werken aan spoorlijn 53

In maart startte Infrabel met de werken aan spoorlijn 53. Door de coronacrisis werden deze werken stopgezet en opgeschoven naar juli. In mei en in juni zullen er voorbereidende werken plaatsvinden.

De spoorlijn 53 tussen Mechelen en Dendermonde, die ook uw gemeente doorkruist, is een belangrijke verbinding zowel voor reizigers- als goederenverkeer. Om deze spoorlijn van de vereiste kwaliteitsvolle infrastructuur te kunnen blijven voorzien en de veiligheid van het treinverkeer te garanderen, zijn verschillende moderniseringswerken niet langer uit te stellen. De heropstart van de werken zal steeds in overeenstemming zijn met de opgelegde veiligheidsvoorschriften door de Nationale Veiligheidsraad.

Concreet zal Infrabel vanaf midden mei geleidelijk aan de geplande werken op de spoorlijn 53 heropstarten. Deze vormen dan de voorbereiding op de grote massificatiewerken die in juli zullen plaatsvinden.

De belangrijkste hinder voor de treinreizigers is dat het treinverkeer tussen Mechelen en Dendermonde totaal onderbroken is tijdens de volgende periode:

  • Weekend 23-24 mei;
  • Vanaf zaterdag 4 juli om 0u00 tot maandag 27 juli om 5u00. NMBS legt tijdens deze periode vervangbussen in voor de reizigers. Voor de meest actuele en real-time informatie over het treinverkeer en alternatieven in bovenstaande periodes raden we de reizigers aan om voor vertrek de NMBS-website of -app te raadplegen. Alle info wordt in de betrokken stations ook geafficheerd en omgeroepen. 
  • veroorzaken ’s nachts in de week en tijdens de voorziene weekends (dan wordt er zowel overdag als ’s nachts gewerkt) en tijdens de volledige paasvakantie.

Infrabel heeft een speciale informatiepagina voorzien. Deze webpagina wordt tijdens het verloop van de werken steeds up-to-date gehouden en de info kan dus ook wijzigen.

Gepubliceerd op maandag 18 mei 2020 15 u.