Hinderpremie vanaf nu digitaal beschikbaar

Voortaan zal de communicatie met ondernemers over de hinderpremie openbare werken via de e-Box verlopen. Dat is de digitale brievenbus voor overheidscommunicatie.

Zelfstandigen en kleine ondernemingen met maximum 9 werknemers die ernstige hinder ondervinden van wegenwerken in de nabijheid, krijgen een hinderpremie van 2000 euro. De premie wordt automatisch toegekend aan ondernemers op basis van de locatie van de werken. De toekenning gebruikt het KBO-nummer (geen e-mailadres) en verloopt daarom nog per brief. Daar brengen we nu verandering in: ondernemers zullen op basis van het KBO-nummer meteen via hun e-box gecontacteerd worden. Als de e-box niet geactiveerd is, krijgen ze nog steeds een brief.

De e-Box Enterprise is een beveiligde inbox die alle officiële communicatie tussen ondernemingen en overheidsinstellingen centraliseert. Via de e-Box Enterprise ontvangen ondernemers documenten en berichten, en kunnen ze rechtstreeks antwoorden op de ontvangen berichten. Deze elektronische brievenbus maakt een eind aan de papierstapel, en zorgt voor efficiënte, snelle en veilige communicatie. U kan deze eenvoudig activeren door als wettelijk vertegenwoordiger van een onderneming in te loggen op e-loketondernemers.be. Vanop het dashboard kan u er uw e-box activeren.

Gepubliceerd op woensdag 22 december 2021 10.30 u.