Hond aan de lijn

Buggenhout biedt met Buggenhoutbos en de diverse natuurgebieden een uitgebreid wandelaanbod aan. Ook veel hondenliefhebbers genieten daarvan.

Het is echter belangrijk om uw hond steeds aangelijnd te houden. Loopt uw hond niet aan de leiband? Dan kan u hiervoor een boete krijgen.

Er zijn immers drie belangrijke redenen waarom u uw hond aan de leiband moet houden:

  1. Bescherm de natuur. Een schattig reekalfje van enkele weken oud, doodgebeten door een hond. De voorbije lente kregen onze boswachters dit verschrikkelijk tafereel meermaals te zien. Maar ook vogels die broeden op de grond of zeldzame planten worden bedreigd door snuffelende viervoeters. Als we onze natuur willen beschermen, houden we onze honden aan de leiband.
  2. Bescherm andere bezoekers. ‘Heb geen schrik, hij doet niks hoor!’ Staat u tijdens uw favoriete wandeling oog in oog met een loslopende hond, dan is dit de slogan waarmee hun baasjes zich graag bedienen. Ondertussen verstijft uw kind van de schrik of moet u uw hond – die wel aan de leiband hangt – in toom houden omdat hij zijn concurrent te lijf wil gaan. Tot zover uw ontspannen wandeling. Hou uw hond aan de leiband, ook al is hij van het ‘den-dezen-doet-niks-ras.’
  3. Bescherm uw hond. Wanneer een hond losloopt, heeft hij geen zicht op de gevaren die hij mogelijks moet trotseren. Hij kan aangevallen worden door een everzwijn, of geïnfecteerd worden met parasieten die in het struikgewas schuilen. Denk maar aan teken. Of de straat op rennen.
Gepubliceerd op vrijdag 21 augustus 2020 18 u.