Huis van het kind stelt Lou voor

De eerste schooldag, op het potje gaan, moeilijk slapen, het zijn allemaal thema's die u als ouder in de ban houden. Daarom heeft het Huis van het Kind een leuke winactie bedacht.

Op 1 september vindt de eerste schooldag plaats. Een spannende dag en nog spannender als het de allereerste keer is. Tijdens de eerste drie levensjaren verwachten we immers veel van onze kinderen: ze leren stappen, praten, zindelijk worden en dan is daar plots het moment dat ze naar school gaan. Dat is soms een helse trip voor ouders want niet alles verloopt even vlot. Enkele weetjes, tips en geruststellende verhalen, hetzij met een speelse kwinkslag, zijn dan altijd welkom.

Het Huis van het Kind had een interactieve lezing met auteur Anja Copejans over deze onderwerpen ingepland eind augustus. Anja schreef de boekenreeks Lou. Elk boek van Lou bevat een verhaal voor de peuter, opvoedingstips voor de ouders en een extraatje zoals bijvoorbeeld een beloningssysteem, een slaaptabel, dagboek of aftelkalender. Aan deze extra’s worden ook lezingen en workshops gekoppeld. Helaas gooide de coronacrisis roet in het eten en werd de lezing geannuleerd. Gelukkig laat het Huis van het Kind zich niet klein krijgen en werd er met Anja een tof alternatief bedacht. U maakt namelijk kans om zo’n boekje te bemachtigen!

Wat moet u daarvoor doen? U stuurt uw grappig verhaal of quote van uw peuter door zodat wij weten over welk thema u als ouders soms met de handen in het haar zit of meer informatie wenst (bijvoorbeeld op het potje, goed slapen, eerste keer naar school,…). U mailt uw verhaal naar huisvanhetkind@buggenhout.be. Indien u een glimlach op ons gezicht tovert, is er een kans dat er een boekje uw richting uitkomt! Elk mailtje ontvangt een antwoord van het Huis van het Kind.

Gepubliceerd op maandag 31 augustus 2020 18.20 u.