Iedereen is een Mooimaker

Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op.

Mooimakers is de motor van een maatschappelijke beweging waar iedereen deel van kan uitmaken. Ook lokaal bestuur Buggenhout zet zich in voor een propere gemeente en werkt samen met Mooimakers een beleid hieromtrent uit.

Ook u kan uw steentje bijdragen! Zeg ‘neen’ tegen zwerfvuil en ‘ja’ tegen een mooie buurt! Veeg uw straat, onderhoud uw favoriete plaats,… Word een Mooimaker en claim uw favoriete plek. Overtuig anderen om mee te doen want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal. U bent ongetwijfeld ook een Mooimaker. Er zijn 1000 manieren om Mooimaker te zijn. Door uw afval in de vuilnisbak te gooien, door uw kauwgom in te slikken, door hondenpoep op te ruimen of door uw afval niet uit de auto te gooien. Doe mee! Hang een poster voor uw raam en laat zo iedereen weten wat voor Mooimaker u bent. U kan de posters afhalen bij de milieudienst of zelf uw eigen poster afdrukken met foto en tekst naar keuze via www.mooimakers.be.

Zin om zelf op te ruimen? Dan kan u altijd langskomen aan het onthaal in Het Gemeentehuis voor opruimmateriaal (grijper, handschoenen, fluohesje, vuilniszakken).

 

Gepubliceerd op zaterdag 20 juli 2019 10 u.