JongGeluk geselecteerd voor JEZ! campagne

De campagne van JEZ! is afgetrapt. En er is goed nieuws want het project van Logo Dender 'JongGeluk' werd geselecteerd als JEZ!-project.

JEZ! is de opvolger van Rode Neuzen Dag. JEZ! is een jongerencollectief dat de spotlight weer volop op jongeren wil zetten. Dat doen ze door thema's waar we wakker van liggen op de kaart te zetten, jongeren aan het woord te laten en hun stem te verspreiden en door coole dingen te organiseren waar jongeren kunnen samenkomen.

JEZ! gaat geld inzamelen voor 200 organisaties die zich inzetten voor jonge mensen. Het wordt een grootse goede doelen actie voor en door jongeren in Vlaanderen waarbij zoveel mogelijk geld zal worden opgehaald voor projecten. Organisaties die de steun van het JEZ!-fonds willen hadden de mogelijkheid een voorstel in te dienen bij de Koning Boudewijnstichting.

Een van die projecten was 'JongGeluk' van de stuurgroep Intergemeentelijke Preventiewerking van Logo Dender. En dat project is geselecteerd. Wij willen met het project de geestelijke gezondheid van kinderen van 10-12 jaar verbeteren of positief bevestigen. Om dit doel te bereiken worden interactieve Warme William-lespakketten en begeleidende activiteiten ontwikkeld voor alle leerkrachten en leerlingen van de 3e graad lager onderwijs in Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele. Het lespakket is een gebruiksklaar en duurzaam educatief pakket waarmee de leerkrachten gemakkelijk rond de onderwerpen vriendschap en mentale veerkracht met hun leerlingen aan de slag kunnen. Samen met Warme William willen we in het schooljaar 2023-2024 gaan voor een betere mentale gezondheid en veerkracht van kinderen.

Wie ‘JongGeluk’ wil steunen kan dat via het crowdfundingplatform van JEZ!.┬áDeze actie loopt tot eind maart.

Gepubliceerd op donderdag 9 februari 2023 11 u.