Kindervaccinatiepunt

Maandag 20 december 2021 besliste de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid om alle 5- tot en met 11-jarigen de kans te geven om zich te laten vaccineren tegen het COVID-19 virus. Binnen Eerstelijnszone Dender zullen in totaal 10.601 kinderen worden uitgenodigd. Eerstelijnszone Dender besliste om een extra locatie voor een kindervaccinatiepunt te zoeken.

Praktisch

  • De vaccinaties vinden plaats op zaterdag en zondag vanaf 15 januari 2022. Tweede prikken zijn drie weken later voorzien vanaf zaterdag 5 februari.
  • We vaccineren telkens van 8 tot 20 uur.
  • Kinderen ontvangen automatisch een uitnodiging met de post, waarna ouders zelf een uurslot zullen kunnen kiezen. Op die manier kunnen broers en zussen binnen dezelfde leeftijdsgroep van 5 tot 11 jaar samen naar het vaccinatiecentrum komen.
  • Ouders kunnen bij ontvangst van de uitnodiging al bevestigen. Wie nog vragen heeft of twijfelt, kan wachten op de webinar om een uurslot te reserveren.

Bereikbaarheid

De vaccinatie van 5- tot 11-jarigen vindt plaats in het kindervaccinatiepunt, Gentsesteenweg 1, Dendermonde-centrum. Voer in uw gps 'Sas 34' als adres in. Het kindervaccinatiepunt bevindt zich in de gebouwen van het Sociaal Huis en IBO Centrum. 

Te voet of met de fiets

Woont u in de buurt? Kom met uw kind(eren) te voet of met de fiets. Er zijn fietsenparkings aan de ingang van het vaccinatiepunt.

Met de bus

Lijnen 27, 28, 29 en 57 met halte Nachtegaalstraat (300 meter te voet via Lodewijk Dosfelstraat, Gentsesteenweg, voetgangersweg naast wzc Aymonshof) of halte Donkstraat (400 meter te voet via Donkstraat, Gentsesteenweg, voetgangersweg naast wzc Aymonshof).

Belbus: halte Aymonshof (60 meter te voet via Gentsesteenweg). De belbus moet u vooraf reserveren. 

Met de auto

Kies in uw gps voor 'Sas 34, 9200 Dendermonde' als adres. Volg ter plaatse de pijlen. 

  • Vanuit Schoonaarde, Appels, Oudegem en Mespelare: via Gentsesteenweg, Kerkstraat, Beurzestraat, Zwarte Zustersstraat
  • Vanuit Baasrode: via N17, Noordlaan, Lodewijk Dosfelstraat, Kerkstraat, Beurzestraat, Zwarte Zustersstraat
  • Vanuit Sint-Gillis: via Noordlaan, Lodewijk Dosfelstraat, Kerkstraat, Beurzestraat, Zwarte Zustersstraat

U kan parkeren op de parking vlakbij het kindervaccinatiepunt. De slagboom zal in het weekend open staan. 

Personen met een beperking

Er zijn speciale parkeerplaatsen voorbehouden dichtbij de ingang. Er zijn rolstoelen voorzien. Geef een seintje aan de steward en deze brengt de rolstoel tot bij u of tot aan uw auto. Beschikt u zelf over een rolstoel? Breng deze dan gerust mee. 

Meer info

Deel deze pagina

vrijdag 21 januari 2022