Kortingsbon Fluvius

Beschermde afnemers hebben recht op een kortingsbon van 150 euro bij aankoop van een koelkast met label A+ of beter of een wasmachine met label A of beter. De kortingsbon kunt u aanvragen bij Fluvius of bij het OCMW. 

Waarom aanvragen?
Oudere koelkasten en wasmachines zijn energievreters. Door ze te vervangen door een nieuw energiezuinig model kan men jaarlijks veel geld uitsparen.

Voor meer info over de voorwaarden en hulp bij aanvragen van de korting kunt u terecht bij de sociale dienst van het OCMW. Wij helpen u bij de onlineaanvraag.

 

Voorwaarden

 

 • De kortingsbon kunt u gebruiken in de deelnemende winkels (www.energiesparen.be/kortingbonbeschermd). Vraag dus zeker vooraf in de winkel of ze deelnemen aan deze actie!
 • De bon is op naam, strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.
 • Per aangekocht toestel kan slechts één kortingsbon worden gebruikt.
 • Per jaar kan slechts één bon worden toegekend aan eenzelfde persoon.

Voor beschermde afnemers: iedereen die van het sociale tarief voor elektriciteit en aardgas kan genieten. Dit zijn: 

 • Personen aan wie een inkomen van de sociale integratie (leefloon) wordt toegekend door het OCMW
 • Personen aan wie een financiële maatschappelijke dienstverlening gelijkwaardig aan het leefloon wordt toegekend door het OCMW
 • Personen die een voorschot op het gewaarborgde inkomen voor bejaarden, op een tegemoetkoming voor personen met een handicap of op een tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden genieten van het OCMW
 • Personen die genieten van een tegemoetkoming aan personen met een handicap ingevolge een blijvende arbeidsongeschiktheidvan ten minste 65%
 • Personen die genieten van een inkomensvervangende tegemoetkoming aan personen met een handicap
 • Personen die genieten van een integratietegemoetkoming aan personen met een handicap
 • Personen die genieten van een tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden
 • Personen die genieten van een tegemoetkoming voor hulp van derden
 • Personen die genieten van een bijkomende kinderbijslag voor kinderen die getroffen zijn door een lichamelijke of geestelijke ongeschiktheid van minstens 66%
 • Personen die genieten van het gewaarborgde inkomen voor bejaarden
 • Personen die genieten van de inkomensgarantie voor ouderen
 • Huurders van een appartement in een appartementsgebouw waarvan de verwarming op aardgas wordt verzekerd door een gemeenschappelijke installatie en waarbij de woningen verhuurd worden voor sociale doeleinden door een sociale huisvestingsmaatschappij

 

 

 

Procedure

DE KORTINGSBON ONLINE AANVRAGEN DE SNELSTE MANIER

Het is mogelijk om een aanvraag voor de kortingsbon van 150 euro voor een energiezuinige koelkast of wasmachine online in te dienen. Via het online aanvraagformulier kunnen kortingsbonnen eenvoudig aangevraagd én sneller verwerkt worden. 

Je vindt de link naar het online aanvraagformulier op de Fluvius website. Via dezelfde link kan je ook de informatiebrochure over de kortingsbon opvragen.

HOE VUL JE HET FORMULIER IN?

Alle gegevens waarbij een * vermeld wordt zijn verplicht op te geven om de aanvraag correct te kunnen verwerken en de kortingsbon op te maken. Er dient aangegeven te worden welk attest bij de online aanvraag meegestuurd zal worden én het attest moet ook bij de aanvraag toegevoegd worden.

Na het invullen en verzenden van het formulier wordt een bevestiging van registratie via e-mail verzonden, indien een correct e-mailadres opgegeven werd. Zo ben je zeker dat de aanvraag correct geregistreerd werd.

Hou wel rekening met een minimum levertermijn van 2 weken. Indien Fluvius bijkomende informatie nodig heeft zullen ze u contacteren.

 

De kortingsbon kan naast de online aanvraagmethode ook nog steeds op papier aangevraagd worden. De levertermijn kan dan iets langer duren wegens de langere doorlooptijd door de postverwerking en er is via deze weg minder zekerheid dat het aanvraagformulier tijdig en correct bij ons terecht komt. Vermijd daarom aanvragen op papier en zet zoveel als mogelijk in op de online aanvraagmethode.

 

Bedrag

€150

 

 

 

Deel deze pagina

maandag 16 september 2019